Προϊόντα κάνναβης με το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ
Το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ θα φέρει μία μάρκα προϊόντων με βάση την κάνναβη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η οικογένεια του θρύλου της ρέγκε. Πρόκειται για κρέμες, λοσιόν και άλλα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν από την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ, ενδεχομένως και σε άλλες χώρες, με την επωνυμία «Marley Natural».
Το όνομα του Μπομπ Μάρλεϊ θα φέρει μία μάρκα προϊόντων με βάση την κάνναβη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η οικογένεια του θρύλου της ρέγκε. Πρόκειται για κρέμες, λοσιόν και άλλα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν από την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ, ενδεχομένως και σε άλλες χώρες, με την επωνυμία «Marley Natural».
Σύμφωνα με το BBC, το εγχείρημα αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία Privateer Holdings, που εδρεύει στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.
«Ο πατέρας μου θα χαιρόταν πολύ να έβλεπε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη θεραπευτική δύναμη αυτού του βοτάνου» δήλωσε η κόρη του Μπομπ Μάρλεϊ, Σεντέγια.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Privateer Holdings, Μπρένταν Κένεντι, υποστήριξε πως ο Μπομπ Μάρλεϊ συνέβαλε με πολλούς τρόπους στη δημιουργία του κινήματος ενάντια στην απαγόρευση της κάνναβης πριν 50 χρόνια.
«Εάν έψαχνες τον πιο διάσημο άνθρωπο στον πλανήτη που συνέδεσε το όνομά του με την κάνναβη, θα έβρισκες τον Μπομπ Μάρλεϊ» πρόσθεσε ο Κένεντι.
Ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 1981 χτυπημένος από τον καρκίνο, υιοθέτησε τη χρήση κάνναβης ως μέρος του Ρασταφαριανισμού και υποστήριξε τη νομιμοποίησή της.
Μόνο στις πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Κολοράντο είναι νόμιμη η χρήση της μαριχουάνα. Σε άλλες πολιτείες έχει επιτραπεί μόνο για ιατρικούς σκοπούς.
Επιμέλεια: Άννα Ανδίρα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

