Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Ομπάμα για την ήττα στο Κογκρέσο
«Οφείλω να αναλάβω την ευθύνη»: Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε ότι απέτυχε στις προσπάθειές του να πείσει τους Αμερικανούς για την ορθότητα της πολιτικής που ασκεί, λέγοντας ότι αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης Τρίτης που ανέδειξαν την ισχυρότερη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε ότι απέτυχε στις προσπάθειές του να πείσει τους Αμερικανούς για την ορθότητα της πολιτικής που ασκεί, λέγοντας ότι αυτό συνέβαλε μεγάλο βαθμό στην ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης Τρίτης.
«Οφείλω να αναλάβω την ευθύνη» της ήττας και αυτό είναι «το μήνυμα που έλαβα από αυτές τις εκλογές», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS την Παρασκευή και η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή.
Η παραδοχή Ομπάμα ήλθε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις ανώτερου στελέχους των Δημοκρατικών στη Γερουσία, που είχε υπογραμμίσει ότι η πτώση της δημοτικότητας του Ομπάμα -οι θετικές γνώμες για αυτόν έχουν μειωθεί στο 40% του εκλογικού σώματος- εξηγεί την ήττα στις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου.
«Θεωρώ ότι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε στους Αμερικανούς τι προσπαθούμε να κάνουμε και γιατί βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, κι αυτό συνιστά μια πολιτική αποτυχία που πρέπει να διορθώσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Πρέπει αληθινά να τείνουμε το χέρι στην αντιπολίτευση και να προσπαθήσουμε να την πείσουμε» να συνεργαστεί «στον μέγιστο δυνατό βαθμό», ανέφερε ο Ομπάμα.
Έξι χρόνια μετά τη θριαμβευτική είσοδό του στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ισχυρότερη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες.
«Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν προχωράνε, έστω κι αν δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί ξεκάθαρα» επέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Επικαλέστηκε το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο έχει μειωθεί στο 5,8%, καθώς και τις 200.000 και πλέον θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο -και πάνω από 10 εκατ. μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όταν η χώρα του αντιμετώπιζε την πιο βαθιά ύφεση μετά την δεκαετία του 1930.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σεισμός τώρα στη Ναύπακτο
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442