Ξεμπλοκάρει η καταβολή εφάπαξ και μερισμάτων, καθώς τα Ταμεία θα δώσουν μέχρι το τέλος του έτους 420 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους.
Με το ποσό αυτό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και παράλληλα θα δοθεί οικονομική «ανάσα» στα Ταμεία, ώστε να μη χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.
Σύμφωνα με το Έθνος, στόχος είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2013 (ή ακόμα και τις αρχές του 2014).
Μεταξύ άλλων ωφελούνται περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που περιμένουν εφάπαξ και μερίσματα, ναυτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.