Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Europalink»
Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες», αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες», αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κέρκυρας.
Το Europalink έπεσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.
Στο μεταξύ, η απάντληση των υδάτων έχει ολοκληρωθεί, ενώ ειδικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει επιθέματα επί των ρηγμάτων του πλοίου που πλέον βρίσκεται σε κανονική κατάσταση από τη μικρή κλίση που είχε πάρει το βράδυ της Κυριακής.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των υπολοίπων 242 επιβατών με άλλο πλοίο. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η αποβίβαση των υπολοίπων δέκα τρέιλερ, ενός λεωφορείου και έντεκα επικαθήμενων από το γκαράζ του πλοίου.
Στην Κέρκυρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος, μετέβη σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Στο «Europalink» από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
- Πρόστιμα και εισαγωγές για ελλείψεις φαρμάκων – Παραγωγή καινοτόμων θεραπειών σε νοσοκομεία
- Ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ και το Ιράν ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις εντάσεις στον Κόλπο
- WSJ: Η Ευρώπη επιταχύνει το εφεδρικό σχέδιο για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» σε περίπτωση αποχώρησης των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442