Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κάμερον: Θα κυνηγήσουμε τους δολοφόνους του βρετανού ομήρου

Κάμερον: Θα κυνηγήσουμε τους δολοφόνους του βρετανού ομήρου

«Θα κυνηγήσουμε τους δολοφόνους» του βρετανού ομήρου που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είπε ο βρετανός πρωθυπουργός. Έχοντας προεδρεύσει της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων Cobra, o Κάμερον είπε ότι η Βρετανία θα λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα κατά των τζιχαντιστών.

«Θα κυνηγήσουμε τους δολοφόνους» του βρετανού ομήρου, του 44χρονου Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Έχοντας προεδρεύσει της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων Cobra, o Κάμερον είπε ότι η Βρετανία θα λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα κατά των τζιχαντιστών.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δεν διευκρίνισε το είδος των μέτρων που εξετάζονται. Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή.

«Θα εντοπίσουμε τους υπευθύνους και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επιχείρηση. Εμείς τις στηρίζουμε. Βρετανικά (καταδιωκτικά αεροσκάφη) Tornado και αεροσκάφη που θα αναλάβουν αναγνωριστικές αποστολές έχουν προσφέρει βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει θέμα να αναπτύξουμε χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις» είπε ο Κάμερον.

«Δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι τέρατα» δήλωσε ο Κάμερον.

«Βήμα βήμα, θα τους αναχαιτίσουμε, θα τους εξαρθρώσουμε και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει» τόνισε.

«Θα αντιδράσουμε με τρόπο ήρεμο, με ουσιώδη τρόπο, αλλά και με μία άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν θα δράσουμε μεμονωμένα, θα εργαστούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αλλά επίσης και στην περιοχή» συνέχισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για αηδιαστική και ειδεχθή δολοφονία ενός αθώου μέλους ανθρωπιστικής οργάνωσης. Είναι μία πράξη απόλυτου κακού» είχε αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε στη διάρκεια της νύχτας ο βρετανός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 44χρονου.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η αντίδραση του Λονδίνου αναμένεται έντονη καθώς το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι θα σκοτώσει ένα δεύτερο βρετανό όμηρο στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο ο Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «βρετανό ήρωα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο