Διπλάσια μόρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παραμεθορίου
Ύστερα από τέσσερα χρόνια στον «πάγο», ανοίγουν και πάλι οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές με υποχρέωση παραμονής εκεί για δύο χρόνια και απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη.
Ύστερα από τέσσερα χρόνια στον «πάγο», ανοίγουν και πάλι οι πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές με υποχρέωση παραμονής εκεί για δύο χρόνια και απαγόρευση μετάθεσης ή απόσπασης.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, το άνοιγμα του πίνακα, σύμφωνα με την αρχική διατύπωση, δεν έχει αναδρομική ισχύ όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί.
Ωστόσο, πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Από εδώ και μπρος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 έως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία, αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε, όπως προβλεπόνταν, διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.»
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις 6 Αυγούστου ο υπουργός έγραψε στο Facebook: «Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και τα όσα κόμματα πήραν το λόγο (σ.σ. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής) προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ.»
Τι ακριβώς θα ισχύσει θα φανεί κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442