Σειρά αλλαγών στη διάθεση και διακίνηση τροφίμων και ποτών επέρχονται με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμένες παραλίες, ενώ επαναλαμβάνεται η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού.
Σειρά αλλαγών στη διάθεση και διακίνηση τροφίμων και ποτών επέρχονται με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, η οποία αφορά την «Κωδικοποίηση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ).
Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ.λπ. για όρθιους πελάτες). Αφορούν μεταξύ άλλων στη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου και καυσίμων.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε ότι: «Οι βελτιώσεις στον Κώδικα Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και διαβούλευσης με τους φορείς της αγοράς προκειμένου και οι έμποροι να υποστηριχθούν, και οι καταναλωτές να διασφαλιστούν. Πρόκειται για ένα κωδικοποιημένο εργαλείο που ενισχύει τον ανταγωνισμό και υποβοηθά τη λειτουργία της αγοράς προς όφελος του αγοραστικού κοινού».
Τι αλλάζει:
Επαναλαμβάνεται η ρύθμιση για υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και δίνεται η δυνατότητα στους φούρνους να έχουν τραπεζάκια εξυπηρέτησης των πελατών τους με προϊόντα αρτοποιίας και πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς) για τα οποία θα αναγράφονται οι τιμές.
Θεσπίζεται υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Ιχνηλασιμότητας οπωροκηπευτικών για την προστασία των καταναλωτών.
Στα προϊόντα από δέρμα δίνεται η δυνατότητα χρήσης εικονογραμμάτων όπως στα υποδήματα αντί των όρων «Δέρμα» και «Πλαστικό» με την προϋπόθεση ταυτόχρονης υποχρέωσης για ανάρτηση πίνακα εντός του καταστήματος που να εξηγεί τα σύμβολα.
Διαγράφηκε η υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους βάρους ή ποσότητας στις μερίδες των εστιατορίων.
Προστίθενται ρυθμίσεις για τη σφράγιση και τον έλεγχο των αντλιών καυσίμων.
Αναδιαμορφώνονται ανώτατα όρια στο βάρος του χαρτιού, σακούλες κλπ. που χρησιμοποιείται κατά την διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη.
Προστέθηκαν στα όργανα που ρυθμίζονται από τις υφιστάμενες διατάξεις οι αντλίες φυσικού αερίου για τα αυτοκίνητα, ενώ προστέθηκε η υποχρεωτική ύπαρξη Αρθροιστή καταγραφής του συνολικού όγκου καυσίμων (totalizer).
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας