Αποκλεισμός τεσσάρων μηνών στον Σουάρες από την FIFA
Βαριά ήταν η τιμωρία που επέβαλε η FIFA στον Λουίς Σουάρες, για το δάγκωμα του στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στο ματς της Ουρουγουάης με την Ιταλία. Η FIFA του επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τιμωρία εννέα αγωνιστών από τα ματς της Ουρουγουάης και πρόστιμο 112 χιλιάδων δολαρίων. Σκέφτεται να ασκήσει έφεση η ομοσπονδία της Ουρουγουάης.
Βαριά ήταν η τιμωρία που επέβαλε η FIFA στον Λουίς Σουάρες, για το δάγκωμα του στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στο ματς της Ουρουγουάης με την Ιταλία. Η FIFA του επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τιμωρία εννέα αγωνιστών από τα ματς της Ουρουγουάης και πρόστιμο 112 χιλιάδων δολαρίων.
Η ποινή θα τεθεί σε εφαρμογή αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα της «σελέστε» στη φάση των 16 του Μουντιάλ με την Κολομβία και θα είναι σε ισχύ ακόμα και αν αποκλειστεί η Ουρουγουάη.
Επίσης ο Σουάρες θα λείψει από την πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ της ερχόμενης σεζόν με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να χάνει κατά σειρά τα ματς με τις Σαουθάμπτον: (εντός – 16 Αυγούστου), Μάντσεστερ Σίτι (εκτός – 23 Αυγούστου), Τότεναμ (εκτός – 30 Αυγούστου), Άστον Βίλα (εντός -13 Σεπτεμβριου), Γουέστ Χαμ (εκτός -20 Σεπτεμβρίου), Έβερτον (εντός – 27 Σεπτεμβρίου), Γουέστ Μπρομ (εντός – 4 Οκτωβρίου), ΚΠΡ (εκτός – 18 Οκτωβρίου) και Χαλ (εντός – 25 Οκτωβρίου)..
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά σε κανένα γήπεδο ποδοσφαίρου και πόσο ακόμα σε αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου χιλιάδες κόσμος παρακολουθεί τα αστέρια στο γήπεδο», ήταν τα αρχικά λόγια του Κλαύντιο Σούλσερ, πρόεδρου της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA.
«Η πειθαρχική επιτροπή έλαβε υπόψη όλους τους παράγοντες της υπόθεσης και το βαθμό της ενοχής του κ. Σουάρες, σύμφωνα με τις τις σχετικές διατάξεις του κώδικα. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ το συντομότερο αφού πρώτα κοινοποιηθεί».
Σκέφτεται την έφεση η ομοσπονδία της Ουρουγουάης
Η ομοσπονδία της Ουρουγουάης θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες αν θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής αποκλεισμού του Λουίς Σουάρες. Η ποινή της FIFA προκαλεί αντιδράσεις στην Ουρουγουάη και πολλοί την χαρακτηρίζουν ως υπερβολική, υποκριτική, ή ακόμα και προκατειλημμένη.
Όμως σε μια χώρα όπως η Ουρουγουάη, όπου το ποδόσφαιρο είναι τρέλα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, αντιμετωπίζεται από τους συμπατριώτες του ως ήρωας και τον υπερασπίζονται με φανατισμό, ενώ κατηγορούν τη FIFA ότι αφήνει την εθνική τους ομάδα χωρίς το βασικό της σκόρερ στο νοκ άουτ παιχνίδι το Σάββατο με την Κολομβία.
«Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά φαίνεται ότι η FIFA δεν ενδιαφέρεται να αφήσει μικρές χώρες όπως η Ουρουγουάη να έχουν το πλεονέκτημα κόντρα σε μεγάλες ομάδες», είπε ο 62χρονος δικηγόρος Άντρες Ραμίρες, ενώ πολλοί άλλοι κάτοικοι της χώρας δεν αποκλείουν να είναι και ένας… δάκτυλος των Ευρωπαίων κόντρα σε Λατινοαμερικάνους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τηλεφώνημα για βόμβα σε κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
- Καναδάς: Ερωτήματα για το μακελειό στο σχολείο του Ταμπλ Ριτζ – Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη
- Αιφνίδιος θάνατος 3χρονου αγοριού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
- Αρβανίτης: Όταν το κυβερνητικό θράσος γίνεται απειλή – Ερώτηση στην Κομισιόν για τον εκφοβισμό σε δημοσιογράφους
- Ουκρανία: Πράσινο φως από το ΕΚ για το δάνειο 90 δισ. – Στις αρχές της άνοιξης η πρώτη δόση
- Χαλάνδρι: «Λες και είμαστε αγροτικές φυλακές» – Νέες καταγγελίες για την καθηγήτρια που έσβηνε απουσίες σε μαθητές

