Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ν.Ανδρουλάκης: Θα παραμείνω γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ώς το Συνέδριο

Ν.Ανδρουλάκης: Θα παραμείνω γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ώς το Συνέδριο

«Θα παραμείνω γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έως το Συνέδριο του Οκτωβρίου» δήλωσε ο Ν.Ανδρουλάκης, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι οι οριστικές επιλογές του βρίσκονται σε ευθεία συνάρτηση με την έκβαση του ιδρυτικού Συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης. Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Εγώ ΣΥΡΙΖΑ δεν πάω. Καλύτερα να πάω σπίτι μου».

«Θα παραμείνω γραμματέας στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον έως το Συνέδριο του Οκτωβρίου» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι οι οριστικές επιλογές του για το αν θα παραμείνει ευρωβουλευτής ή αν θα επιδιώξει να διατηρήσει τον θεσμικό ρόλο του στο ΠΑΣΟΚ ή στην Ελιά βρίσκονται σε ευθεία συνάρτηση με την έκβαση του ιδρυτικού Συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης.

Με τη δήλωσή του στα Νέα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σειρά κατάταξης εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Ελιάς επί της ουσίας επιχειρεί να προλάβει ενδεχόμενες «οχλήσεις» που θα δεχθεί από συντρόφους του για το γεγονός ότι για τους τέσσερις επόμενους μήνες θα κρατήσει παράλληλα τις ιδιότητες ευρωβουλευτή και γραμματέα. «Το κόμμα δεν θα πάει ακέφαλο σε Συνέδριο» προσθέτει.

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικός: «Τι θα πούμε στον κόσμο; Ψηφίστε μας για να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ ΣΥΡΙΖΑ δεν πάω. Καλύτερα να πάω σπίτι μου».

Η ξεκάθαρη δήλωσή του ότι θα παραμείνει ώς τον Οκτώβριο γραμματέας του κόμματος δείχνει ότι τόσο ο Ν.Ανδρουλάκης όσο και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς επιθυμούν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον Βήμα 99,5 ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα».

Σημείωσε, επίσης, ότι σ’ αυτό το πλαίσιο «πρέπει να προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε προγραμματικά με τη ΔΗΜΑΡ και γι’ αυτό έχει σημασία η ΔΗΜΑΡ να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει αυτήν την κρίση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο