Πρώτη νίκη για την εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ
Την πρώτη της νίκη και παράλληλα τους πρώτους της βαθμούς στο 1ο τουρνουά του 4ου προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε η Εθνική γυναικών, που νίκησε με 3-1 την Πορτογαλία, στο τελευταίο της παιχνίδι στη Σόφια. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς, προσπερνώντας τις σημερινές του αντιπάλους και αύξησε τις ελπίδες του εν όψει του δεύτερου τουρνουά την επόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν.
Την πρώτη της νίκη και παράλληλα τους πρώτους της βαθμούς στο 1ο τουρνουά του 4ου προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήρε η Εθνική γυναικών, που νίκησε με 3-1 την Πορτογαλία, στο τελευταίο της παιχνίδι στη Σόφια. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς, προσπερνώντας τις σημερινές του αντιπάλους και αύξησε τις ελπίδες του εν όψει του δεύτερου τουρνουά την επόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν.
Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Καλμαζίδης επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις Γενιτσαρίδη και Κωνσταντινίδου στο αρχικό σχήμα αντί των Στράντζαλη και Λαμπρινίδου.
Η Πορτογαλία προηγήθηκε με 4-2 στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά τα καλά σέρβις της Γενιτσαρίδη και η αποτελεσματικότητα της Γιώτα σε επίθεση και μπλοκ, έφεραν την Εθνική μπροστά με 8-5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι συνεχείς διακοπές λόγω των λάθος θέσεων των Πορτογαλίδων, που δεν τιμωρήθηκαν από την Τουρκάλα διαιτητή, αποσυντόνισαν την ελληνική ομάδα, με συνέπεια να έρθει η ισοφάριση (10-10). Δύο συνεχόμενα μπλοκ της Γιώτα μετέτρεψαν το σκορ σε 14-11 υπέρ της Ελλάδας. Ακολούθησαν πολλές συνεχόμενες κερδισμένες μάχες στο φιλέ και πολύ καλή δουλειά της κεντρικής του Ολυμπιακού από το σέρβις, για να φτάσει η Εθνική στο σετ μπολ με 24-16 και να κατακτήσει σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 25-17.
Εξίσου νωθρό ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ για τις διεθνείς μας, αφού η Πορτογαλία έφτασε στο 5-2 χάρη σε 3/3 επιθέσεις της Πολίντο, που πέρασε ως αλλαγή. Η δυσκολία της ελληνικής ομάδας να τελειώσει τις κόντρα επιθέσεις, αλλά κι ένας άσος της Πολίντο, οδήγησαν στο 8-3 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ. Τα λάθη στην υποδοχή συνεχίστηκαν και η διαφορά έφτασε στους 8 πόντους (15-7), αλλά τα κορίτσια δεν αποθαρρύνθηκαν και μ’ ένα επιμέρους σκορ 10-1, με τη Στράντζαλη να «σκοτώνει» από το σέρβις, πέρασαν μπροστά με 17-16. Ωστόσο, ακολούθησαν πολλές επιθέσεις πάνω στο αντίπαλο μπλοκ από ελληνικής πλευράς και η Πορτογαλία βρέθηκε με τετραπλό σετ μπολ (24-20), για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 25-21.
Με πολύ καλά σέρβις από τη Γιώτα και τη Χριστοδούλου ξεκίνησε το 3ο σετ, με αποτέλεσμα να προηγηθεί η Εθνική με 5-2, αλλά η Πορτογαλία απάντησε άμεσα με σερί 3-0, ισοφάρισε (5-5) και μάλιστα πέρασε μπροστά πριν το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7). Η Κατερίνα Γιώτα όμως, ήταν αυτή που με νέα πολύ καλά σέρβις έδωσε αέρα έξι πόντων στην Ελλάδα (17-11), για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η διαφορά στη συνέχεια, αφού και η Χριστοδούλου δυσκόλεψε πολύ την αντίπαλη υποδοχή. Το σετ ολοκληρώθηκε με 25-15 υπέρ της ελληνικής ομάδας, που πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 και σιγούρεψε τον πρώτο της πόντο στο τουρνουά.
Η Γιώτα «μίλησε» με τα σέρβις της και στο 4ο σετ, δίνοντας στην Εθνική το προβάδισμα με 3-0, το οποίο και διατήρησε μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 5 πόντους, 12-7, από τον άσο της Στράντζαλη, και έμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ωστόσο, ένα σερί 3-0 της Πορτογαλίας έφερε το σκορ στο 16-14, αλλά η απάντηση βρέθηκε για τις διεθνείς μας, αφού με ίδιο δικό τους σερί ανέκτησαν τη διαφορά των πέντε πόντων (19-14). Η ψυχολογία «γύρισε» και με νέο σερί 4-0, το 19-15 έγινε 23-15, για να τελειώσει το σετ και το ματς με 25-19.
Ο Γκιουλέρ επωφελήθηκε από το «δώρο» του Νόιερ και άνοιξε το σκορ (1-0) για τη Ρεάλ στα 34 δευτερόλεπτα, όμως ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά από κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 1-1 στο 6′.
Το δεύτερο μέρος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι πράσινοι αρνήθηκαν να βγουν επειδή οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν τη είσοδος στους οπαδούς τους.
LIVE: Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.
LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από MEGA και COSMOTE SPORT 2.