Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών στα ΑΕΙ Τρίτη και Τετάρτη
Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα. Ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης.
Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα.
Η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων, μετά την πολύμηνη απεργία που είχε αναστατώσει πέρυσι τα ιδρύματα, αποφάσισε νέα προειδοποιητική 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Μαΐου.
Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν για καινούργιες μεγάλες κινητοποιήσεις αν απολυθούν συνάδελφοί τους.
Από την Παρασκευή μετέχουν σε ανοικτή διαρκή γενική συνέλευση, ενώ προχώρησαν και σε επανασύσταση της απεργιακής επιτροπής τους για να οργανώσει τη νέα κινητοποίηση και μιλούν για «καθολικό κλείσιμο» σχολών.
Οι διοικητικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο, όπως λένε, θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.
Κινητοποιήσεις και σε σχολεία
Σανταοκτάωρη απεργία τη Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου ειδικά και μόνο για τους διευθυντές των σχολείων Θήρας και Ίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία.
Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μη συμμετέχουν σε διημερίδα για την αξιολόγηση που διοργανώνεται στα νησιά.
Επίσης η ΔΟΕ αποφάσισε και τρίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 12 Μαΐου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας