Αργεντινή: Το Facebook έφερε κοντά δύο «θανάσιμους» πολιτικούς αντιπάλους
H περονίστρια πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, και ο δεξιός κυβερνήτης του Μπουένος Αϊρες, Μαουρίσιο Μάκρι, σπάνια συνυπάρχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς οι σχέσεις τους είναι πολύ κακές. Συνηθίζουν να «συνομιλούν» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με εκατέρωθεν αιχμές και κατηγορίες. Αυτή την αγάπη τους στις νέες τεχνολογίες αποφάσισε να εκμεταλλευθεί το Facebook και να τους φέρει στην εκδήλωση των εγκαινίων των γραφείων της εταιρείας.
H περονίστρια πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, και ο δεξιός κυβερνήτης του Μπουένος Αϊρες, Μαουρίσιο Μάκρι, σπάνια συνυπάρχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς οι σχέσεις τους δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Για την ακρίβεια, είναι πολύ κακές.
Συνηθίζουν, όμως, να «συνομιλούν» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με εκατέρωθεν αιχμές και κατηγορίες.
Αυτή ακριβώς την αγάπη τους στις νέες τεχνολογίες αποφάσισε να εκμεταλλευθεί το Facebook για να πετύχει το ακατόρθωτο: να τους φέρει στην ίδια εκδήλωση, αυτή των επίσημων εγκαινίων των γραφείων της εταιρείας στην καρδιά του Μπουένος Άιρες.
Τόσο το Facebook όσο και το Twitter δραστηριοποιούνται στην Αργεντινή, στον εμπορικό τομέα και όχι στην ανάπτυξη λογισμικού ή άλλων προϊόντων.
Όμως, σε αντίθεση με το Τwitter, το Facebook έχει στελεχώσει δικό του γραφείο στην αργεντινή πρωτεύουσα υπό τον Αλεχάνδρο Σούσενμπεργκ, πρώην στέλεχος της Google.
Eίναι το 34ο γραφείο του Facebook εκτός ΗΠΑ και το ένα από τα δύο ισπανόφωνα στη Νότια Αμερική (το δεύτερο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Κολομβία). Γραφεία λειτουργούν επίσης στη Βραζιλία και στο Μεξικό.
«Είμαι φανατική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» έγραψε η Κριστίνα Φερνάντες στον τοίχο που έχει φτιάξει η εταιρεία στα γραφεία της.
Περισσότερο πολιτικό ήταν το μήνυμα του κυβερνήτη, ο οποίος θέλει να διεκδικήσει την προεδρία της Αργεντινής το 2015, όταν τελειώνει και η δεύτερη συνεχόμενη θητεία της νυν προέδρου.
«Έρχεται η αλλαγή και το Facebook θα είναι κομμάτι της» έγραψε ο Μαουρίσιο Μάκρι.
Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι 100άρες στη Euroleague, η Μονακό και ο Ολυμπιακός (pic)
- Τσίπρας: Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου
- Περίπου 1.500 Έλληνες εγκλωβισμένοι στα ΗΑΕ – Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος, δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
- Γεραπετρίτης: Η Δικαιοσύνη θα βρει εάν οι ιδιώτες πήραν εντολή και από ποιόν για τις υποκλοπές, θέλω πλήρη διαλεύκανση
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Μαρτίου
- Πόλεμος χωρίς σχέδιο – κόσμος χωρίς διέξοδο
- Έρικ Ντέιν: Ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του γνωστού ηθοποιού
- Η υπόκλιση του Μουρίνιο στον Παυλίδη: «Κάνει εξαιρετική δουλειά…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442