Τρίτο βράδυ υπό κράτηση πέρασε ο Τζέρι Άνταμς
Ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς πέρασε το τρίτο του βράδυ υπό κράτηση, σχετικά με τον φόνο της Τζιν ΜακΚόνβιλ το 1972. Ο Τζέρι Κέλι του Σιν Φέιν δήλωσε ότι «η οργή μεγαλώνει για κάθε ώρα» που ο Άνταμς βρίσκεται υπό κράτηση.
Ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς πέρασε το τρίτο του βράδυ υπό κράτηση, σχετικά με τον φόνο της Τζιν ΜακΚόνβιλ το 1972.
Ο Τζέρι Κέλι του Σιν Φέιν δήλωσε ότι «η οργή μεγαλώνει για κάθε ώρα» που ο Άνταμς βρίσκεται υπό κράτηση.
Η αστυνομία στη Βόρειο Ιρλανδία έχει περιθώριο μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Τζέρι Άνταμς ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος.
Ο Κέλι δήλωσε ότι η σύλληψη ήταν «αδικαιολόγητη» και πρόσθεσε ότι αδικαιολόγητη είναι και η παράταση της κράτησης του Άνταμς.
«Ήμουν έξω, κάνοντας σφυγμομέτρηση χθες το βράδυ και η οργή ήταν προφανής. Μιλώ για ανθρώπους που δεν είναι όλοι ψηφοφόροι του Σιν Φέιν» δήλωσε ο Κέλι.
Το κόμμα υποστηρίζει ότι η σύλληψη του Άνταμς είναι πολιτικά υποκινούμενη, κάτι που αρνείται η βρετανική κυβέρνηση.
Το Σιν Φέιν προειδοποιεί ότι εάν ασκηθεί δίωξη στον Τζέρι Άνταμς θα μπορούσε να ανακαλέσει την υποστήριξή του στην έννομη τάξη στη Βόρειο Ιρλανδία, δέσμευση-κλειδί στην ειρηνευτική διαδικασία.
Ο Τζέρι Άνταμς τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ από τον IRA το 1972 στο Μπέλφαστ.
Η υπόθεση θεωρείται μία από τις πλέον «μαύρες» στιγμές της περιόδου των Ταραχών στη Βόρειο Ιρλανδία.
Η 37χρονη Τζιν ΜακΚόνβιλ, χήρα και μητέρα δέκα παιδιών, σύρθηκε έξω από το διαμέρισμά της υπό την απειλή όπλου μπροστά στα μάτια των παιδιών της λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1972.
Η σορός της εντοπίστηκε δεκαετίες αργότερα, το 2003 -τέσσερα χρόνια αφότου ο IRA παραδέχτηκε τη δολοφονία της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Ξεσηκωμός στις 28 Φεβρουαρίου – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- Greece’s Energy Minister Promotes Country As Regional Energy Hub Ahead of Washington Energy Summit
- Μεγάλη Βρετανία: Το Λονδίνο ανακοίνωσε μεγάλη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Ιταλία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη σε κτίριο στη Βερόνα
- Το τέλος του «μέσου εργαζόμενου»; Όταν το να είσαι αρκετά καλός στη δουλειά σου, δεν αρκεί
- «Περνούν χυδαία πράγματα από το μυαλό μου τώρα» – Η ερωτική εξομολόγηση του Ίθαν Χοκ
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία
- LIVE: Ίντερ – Μπόντο/Γκλιμτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442