Fitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Ιταλίας
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι αναβαθμίζει την προοπτική του αξιόχρεου της Ιταλίας σε σταθερή από αρνητική, διατηρώντας την αξιολόγηση «BBB+». O οίκος επισημαίνει πως η ύφεση στην Ιταλική οικονομία έλαβε τέλος και πως οι συνθήκες χρηματοδότησης της χώρας έχουν βελτιωθεί.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι αναβαθμίζει την προοπτική του αξιόχρεου της Ιταλίας σε σταθερή από αρνητική, διατηρώντας την αξιολόγηση «BBB+».
Ο οίκος επισημαίνει πως η ύφεση στην Ιταλική οικονομία έλαβε τέλος και πως οι συνθήκες χρηματοδότησης της χώρας έχουν βελτιωθεί. «Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της ιταλικής οικονομίας τελείωσε το δεύτερο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις της Fitch», σημειώνεται στη σχετική έκθεση.
Ακόμη, εκτιμά πως οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν μειωθεί επειδή οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες επωφελήθηκαν από τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για να ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαιά τους.
«Ενδεχόμενοι δημοσιονομικοί κίνδυνοι από τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν μειωθεί καθώς οι μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες εκμεταλλεύονται τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για ενίσχυση των κεφαλαίων τους πριν από την συνολική αναθεώρηση της ποιότητας του ενεργητικού της ΕΚΤ», αναφέρει ο οίκος.
Τέλος, υπογραμμίζεται πως η Ιταλία είχε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών το 2013 , πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, με τον οίκο να αναμένει ότι το πλεόνασμα θα διευρυνθεί το 2014, ωθούμενο από την αύξηση της ζήτησης των εξαγωγών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτζώκας: «Πολύ αξιόλογο το ρόστερ μας, αλλά οι τίτλοι θέλουν δουλειά»
- Νταϊάν Κίτον: Η συγκινητική αφιέρωση – τατουάζ που έκανε η φίλη της Σάρα Πόλσον για εκείνη
- Κατρίνης: Θεσπίζεται δαιδαλώδες και αδιαφανές σύστημα κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις
- MEGA Γεγονότα: Ρεκόρ σεζόν την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
- Φρίκη στην Κρήτη: Πατέρας κατηγορείται ότι κακοποιούσε τις δύο κόρες του – Άφησε έγκυο τη μία
- Ολυμπιακός: Παίζει κόντρα στη Μπάγερν ο Μιλουτίνοφ
- Νικόλαος Πλάτων: Το μήνυμά του προς τις νεότερες γενιές
- Παραδόθηκε στις Αρχές ένας 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στην Πάτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442