H Λεπέν κατηγορεί την ΕΕ για «νέο Ψυχρό Πόλεμο» κατά της Ρωσίας
Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτις του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κήρυξε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο στη Ρωσία που μπορεί να πλήξει όσους εμπλέκονται, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επίσημη επίσκεψη της Λεπέν στη Μόσχα.
Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτις του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κήρυξε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο στη Ρωσία που μπορεί να πλήξει όσους εμπλέκονται, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επίσημη επίσκεψη της Λεπέν στη Μόσχα.
Η Λεπέν -μαζί με άλλους ευρωσκεπτικιστές ηγέτες εθνικιστικών και ακροαριστερών κομμάτων- θεωρούν ότι το αρχικό σφάλμα ανήκει στις Βρυξέλλες που πρόσφερε στην Ουκρανία στενότερους δεσμούς, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Ρωσία.
«Εκπλήσσομαι που εντός της ΕΕ κηρύχθηκε Ψυχρός Πόλεμος εις βάρος της Ρωσίας» είπε η Λεπέν σε συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Ναρίσκιν, πρόεδρο της Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ρωσίας.
«Δεν συνάδει με τις παραδοσιακές, φιλικές σχέσεις ούτε με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας ή των χωρών της ΕΕ και βλάπτει τις μελλοντικές σχέσεις» δήλωσε στη ρωσόφωνη υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Interfax.
Η Λεπέν είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας να επιλέξουν μεγαλύτερη αυτονομία.
Οι δηλώσεις της συμφωνούν με τη θέση του αυστριακού ακροδεξιού ηγέτη Χάινς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Πούτιν και καταδίκασε ως φάρσα τις κυρώσεις της ΕΕ.
Ο ολλανδός πολιτικός εταίρος της Λεπέν, Γκέερτ Γουίλντερς, έχει και αυτός δηλώσει ότι η ΕΕ έκανε πρώτη το λάθος.
Ο τρόπος που η Ευρώπη έχει διαχειριστεί την κρίση στην Ουκρανία ενδεχομένως να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαϊου. Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα για τη Γαλλία στις ευρωεκλογές.
Στη συνάντηση με την Λεπέν, ο Ναρίσκιν -ένας από τους αξιωματούχους που επηρεάστηκε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που επέβαλε η ΕΕ- τόνισε τη σημασία των ρωσο-γαλλικών σχέσεων, αλλά πρόσθεσε ότι οι σχέσεις αυτές επλήγησαν από «ρωσοφοβικές, αντι-ρωσικές εκστρατείες» που διεξήγαγαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442