Ολοκληρώνονται οι απολογίες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάκριση για τη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που διενεργούν οι Εφέτες Ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου. Οι δικαστικές λειτουργοί ολοκληρώνουν σύντομα τον κύκλο των απολογιών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 33 δικογραφίες με συγκεκριμένες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάκριση για τη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που διενεργούν οι Εφέτες Ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ. ημητροπούλου.
Οι δικαστικές λειτουργοί ολοκληρώνουν σύντομα τον κύκλο των απολογιών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 33 δικογραφίες με συγκεκριμένες ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Συνολικά για την υπόθεση του κόμματος πλην των έξι προφυλακισμένων βουλευτών έχουν οδηγηθεί στην φυλακή 18 κατηγορούμενοι.
Οι δύο ανακρίτριες ουσιαστικά βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης που θα λάβει η Βουλή στο αίτημα που υπέβαλαν για άρση ασυλίας βουλευτών του κόμματος. Αν το κοινοβούλιο λάβει απόφαση προκειμένου οι εν λόγω βουλευτές να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, οι δύο ανακρίτριες θα τους αποστείλουν αμέσως κλήσεις σε απολογία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της λογοδοσίας των κατηγορουμένων η ανάκριση θα ολοκληρωθεί.
Ενώπιον των ανακριτριών έχουν κληθεί σε απολογία, για τις επόμενες ημέρες, τρία μέλη της οργάνωσης, στους οποίους, βάση του υλικού της ανάκρισης, αποδίδεται συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του μουσικού, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι, από τον προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά, συνολικά κατηγορούνται ως συνεργοί 15 πρόσωπα, από τα οποία τα επτά βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στη φυλακή.
Οι δύο εφέτες θα λάβουν, επίσης, άμεσα απολογίες και από τρεις κατηγορούμενους για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, στη δικογραφία που αφορά την επίθεση στην Ιεράπετρα, τον Φεβρουάριο του 2013 μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος Πακιστανών που εργάζονταν σε ελαιουργείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442