
ΕΣΕΕ: Κοινό σχέδιο κοινωνικών εταίρων για την οικονομική ανασυγκρότηση
Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας χαρακτήρισε σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ.
Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας χαρακτήρισε σήμερα Πέμπτη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το ελληνικό εμπόριο ευελπιστεί ότι η διαβούλευση για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20, συμπίπτει με την αρχή του τέλους μιας περιόδου που διαμόρφωσε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με σημαντική απώλεια παραγωγής και εμπορίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού και τη περιθωριοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ αναφέρει πως στηρίζει την πρόταση των εργοδοτών, για άμεση σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων Κοινωνικών Εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, με αντικείμενο πέντε κοινούς άξονες.
Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η εκπόνηση ενός «Σχεδίου Δράσης των Κοινωνικών Εταίρων», θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας για: α) Ανασυγκρότηση, β) Κατάρτιση, γ) Απασχόληση, δ) Επιχειρηματικότητα και ε) Κοινωνική Συνοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της διαφθοράς, για να έχουν οι πολίτες την Υγεία τους
- ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη: Κάθεστε στα ίδια υπουργικά έδρανα με την ακροδεξιά και στα δύσκολα σας ξελασπώνει ο Βελόπουλος
- ΔΕΔΔΗΕ: Πότε ξεκινά το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος
- ΕΕ: Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu
- Τραγωδία στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας: Δύο νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
- Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο στο γλέντι του Πανναξιακού για την άνοδο (vids)
- Το Γεωπάρκο Μετεώρων στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO
- Μαρινέλλα – Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες που θα εκφωνήσουν τους επικήδειους λόγους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442