Καθηλώνοντας πτήσεις, αδειάζοντας τις εθνικές οδούς και κλείνοντας τους Αμερικανούς στα σπίτια τους κινείται στα κεντρικά και τα νότια η «πολική δίνη» που έχει καλύψει τις ΗΠΑ. Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφεται από πολιτεία σε πολιτεία, με τους μετεωρολόγους να περιμένουν το κύμα ψύχους να έχει εξασθενήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας -χωρίς πάντως να αφήσει αλώβητο ακόμη και τον συνήθως θερμό αμερικανικό Νότο.
Καθηλώνοντας πτήσεις, αδειάζοντας τις εθνικές οδούς και κλείνοντας τους Αμερικανούς στα σπίτια τους κινείται στα κεντρικά και τα νότια η «πολική δίνη» που έχει καλύψει τις ΗΠΑ.
Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφεται από πολιτεία σε πολιτεία, με τους μετεωρολόγους να περιμένουν το κύμα ψύχους να έχει εξασθενήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας -χωρίς πάντως να αφήσει αλώβητο ακόμη και τον συνήθως θερμό αμερικανικό Νότο.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία περιμένει τα «απόνερα» της δίνης να φτάσουν μέχρι και τη Φλόριντα και το Τέξας, έστω και με σαφώς μικρότερη ένταση από αυτήν που καταγράφεται στο βορρά.
Η λεγόμενη δίνη φέρνει πολικό ψύχος από τα μεσοδυτικά στα ανατολικά και τα νότια, όπως και στον ανατολικό Καναδά, λίγες ημέρες μετά την ισχυρή χιονόπτωση που καταγράφηκε σε αυτές τις περιοχές.
Μεγάλο μέρος των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για αυτές τις ημέρες συνεχίζουν να ακυρώνονται. Τα σχολεία σε αρκετές περιοχές παραμένουν κλειστά, όπως και διάφορες δημόσιες υπηρεσίες ανά την επικράτεια.
Οι κάτοικοι λαμβάνουν συνεχείς προειδοποιήσεις να μην βγαίνουν χωρίς σοβαρό λόγο. Στην Ιντιανάπολις μάλιστα, οι δημοτικές αρχές προχώρησαν στο μέτρο πλήρους απαγόρευσης κυκλφορορίας οχημάτων στο δρόμο, παρεκτός για αναζήτηση καταφυγίου.
Οι προβλέψεις για τον υδράγυρο είναι ενδεικτικές: Στη Βόρεια Ντακότα προβλέπονται -35 βαθμοί Κελσίου, -26 σε Μινεάπολις, Ιντιανάπολις και Σικάγο. Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία προβλέται να πέσει στους -12, βουτώντας απότομα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο κίνδυνος από το ψύχος, ιδιαίτερα τέτοιας ισχύος, εντείνεται όταν συνδυαστεί με τους ισχυρούς ανέμους. Ο παράγοντας «παγωμένου αέρα», όπως επαναμβάνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, μπορεί να προακαλέσει σοβαρά κρυοπαγήματα ακόμη και με έκθεση μερικών λεπτών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας