Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα όλα τα έργα της ΕΥΑΘ από το 2008

«Φύλλο και φτερό» καλούνται να κάνουν οι οικονομικοί επιθεωρητές όλα τα έργα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) που ανατέθηκαν μετά το 2008, ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος. Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκαν καταγγελίες για ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας, κατά την τριετία 2008-2010. Τι απαντά η ΕΥΑΘ.

«Φύλλο και φτερό» καλούνται να κάνουν οι οικονομικοί επιθεωρητές όλα τα έργα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) που ανατέθηκαν μετά το 2008, ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκαν καταγγελίες για ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας, κατά την τριετία 2008-2010.

Ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν -μέσω προκαταρκτικών ερευνών- και για δύο ακόμη υποθέσεις που συνδέονται με την ΕΥΑΘ, τη διενέργεια των οποίων παρήγγειλε ο ίδιος εισαγγελέας από πταισματοδίκη.

Η πρώτη αφορά στο έργο εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος της ΕΥΑΘ, κόστους 2 εκατ. ευρώ, που προωθείται από τη σημερινή διοίκηση, ενώ η δεύτερη αφορά σε υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 315.000 ευρώ, πόσο για το οποίο η εταιρεία φέρεται να μην έχει προβάλει, μέχρι στιγμής, καμία αξίωση διεκδίκησής του.

Τι απαντά η ΕΥΑΘ

Την έκπληξή της για τα δημοσιεύματα περί εισαγγελικής παρέμβασης στην ΕΥΑΘ ΑΕ, εκφράζει -με ανακοίνωσή της- η διοίκηση της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι «μέχρι αυτήν τη στιγμή [κάτι τέτοιο] δεν της έχει κοινοποιηθεί διά της προβλεπόμενης δικαστικής οδού».

«Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία ακολουθεί πιστά, σε όλες τις λειτουργίες της, τις διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο και τους κανονισμούς. Κάθε έλεγχος αρμόδιων αρχών και ειδικά της δικαιοσύνης είναι καλοδεχούμενος και, φυσικά, η εταιρεία θα δώσει ό,τι στοιχεία της ζητηθούν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο