«Πλημμύρισαν» την πλατεία Ανεξαρτησίας φιλοευρωπαίοι Ουκρανοί
Περίπου 200.000 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.
Περίπου 200.000 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.
«Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θέλουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη για όλο τον κόσμο» δήλωσε ένας 52 χρονος διαδηλωτής.
Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελπίζει να κινητοποιήσει μέχρι και ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.
Οι συγκεντρωμένοι αψήφησαν το κρύο και το χιόνι και συνέρρευσαν στην πλατεία για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.
Οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές κρατούν μια τεράστια φωτογραφία της φυλακισμένης ηγέτιδος της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο, καθώς και πλακάτ με αντικυβερνητικά συνθήματα.
Στην πλατεία έχουν συγκεντρωθεί πολίτες από ολόκληρη τη χώρα. «Εάν ο Γιανούκοβιτς παραμείνει στην εξουσία, τότε θα καταλήξουμε σαν τη Λευκορωσία» δήλωσε η 20χρονη φοιτήτρια, Σάσα Τρόγιαν, η οποία έφτασε στο Κίεβο από την πόλη Τρόγιαν, περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά.
Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 350.000 άτομα συμμετείχαν σε παρόμοια διαδήλωση.
Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, την απελευθέρωση των διαδηλωτών που συνελήφθησαν από τις Αρχές και την τιμωρία αυτών που ευθύνονται για τα επεισόδια βίας κατά διαδηλωτών.
Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι διαφορές με την Ουκρανία για τη μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου κοντεύουν να εξαλειφθούν, μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Σότσι.
Εν μέσω αναταραχής για τις ρωσικές πιέσεις να ενταχθεί η Ουκρανία σε τελωνειακή ένωση της Ρωσίας με άλλες πρώην σοβιετικές χώρες, οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι το θέμα της τελωνειακής ένωσης δεν συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης.
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν ξανά σε νέα ημερομηνία.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας