Αποτράπηκαν τα χειρότερα από τις φωτιές στην Αυστραλία, εκτιμούν οι Αρχές
Χωρίς να γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο για εξάπλωση των πυρκαγιών λόγω του καιρού δύει ο ήλιος στην Αυστραλία, με τις αρχές να θεωρούν ότι προς το παρόν αποτράπηκε ο κίνδυνος μεγαλύτερης καταστροφής. Εκατοντάδες Αυστραλοί είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στις παρυφές των Γαλάζιων Όρεων, τα οποία «αγγίζουν» την άκρη του Σίδνεϊ, εξαιτίας του κινδύνου επέκτασης των πύρινων μετώπων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.
Χωρίς να γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο για εξάπλωση των πυρκαγιών λόγω του καιρού δύει ο ήλιος στην Αυστραλία, με τις αρχές να θεωρούν ότι προς το παρόν αποτράπηκε ο κίνδυνος μεγαλύτερης καταστροφής. Εκατοντάδες Αυστραλοί είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στις παρυφές των Γαλάζιων Όρεων, τα οποία «αγγίζουν» την άκρη του Σίδνεϊ, εξαιτίας του κινδύνου επέκτασης των πύρινων μετώπων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.
Σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία μαίνονται 59 φωτιές, οι 19 από τις οποίες εκτός ελέγχου, ενώ οι πυροσβέστες μάχονται σχεδόν μία εβδομάδα με τις φλόγες.
Tην Τετάρτη, η θερμοκρασία αυξήθηκε επικίνδυνα και σε συνδυασμό με τους ξηρούς ανέμους είχε ανεβάσει στο χειρότερο μέχρι στιγμής επίπεδο τον κίνδυνο επέκτασης των πυρκαγιών.
Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους γύρω από τα Γαλάζια Όρη να απομακρυνθούν. «Εάν δεν έχετε σχέδιο, να σας δώσω εγώ» είπε ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Μάικλ Γκάλατσερ: «Μπείτε στο αυτοκίνητο, κατεβείτε στην μητροπολιτική περιοχή και αφήστε τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι μπορούν, αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα» είπε.
Οι ισχυροί άνεμοι έχουν εμποδίσει ακόμη και τις πτήσεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, το ψιλόβροχο εμπόδισε και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, όπως αναφέρει το Reuters.
Η περιοχή των Γαλάζιων Όρεων, οι πρόποδες των οποίων φτάνουν μέχρι τα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ, κατοικείται από αγρότες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και σχετικά ευκατάστατους που μένουν στην περιοχή και εργάζονται στην μητροπολιτική περιοχή. Τα πυκνά δάση της περιοχής και οι διάσπαροι οικισμοί είναι πόλος έλξης τουριστών -και εφιάλτης για την πυροσβεστική.
Σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία, έχουν καεί ολοσχερώς πάνω από 200 σπίτια και αρκετά άλλα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Εκτιμάται ότι το ύψος των αποζημίωσεων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ξεπεράσει τα 90 εκατ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τιμών
- Η ποικιλία στην άκσηση «χαρίζει» χρόνια ζωής
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442