Η «Γαλατά» πέρασε από τη Φλωρεντία με νίκη επί της Σιένα
Άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης η αυλαία του 3ου ομίλου της εφετινής Ευρωλίγκα, εκεί όπου αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός. Η Γαλατάσαραϊ απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Σιένα κερδίζοντας με 84-75 μέσα στην Ιταλία. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να συνδυάσουν με νίκη το πρώτο τους παιχνίδι μπροστά στο κοινό της Φλωρεντίας, όπου μετακόμισαν αυτό το καλοκαίρι. Σαρωτική ήταν η Μπάμπεργκ στην Γερμανία απέναντι στην Στρασμπούρ, για τον 2ο όμιλο. Οι γηπεδούχοι «διέλυσαν» τους Γάλλους με 84-70.
Άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης η αυλαία του 3ου ομίλου της εφετινής Ευρωλίγκα, εκεί όπου αγωνίζεται και ο Ολυμπιακός. Η Γαλατάσαραϊ απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Σιένα κερδίζοντας με 84-75 μέσα στην Ιταλία. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να συνδυάσουν με νίκη το πρώτο τους παιχνίδι μπροστά στο κοινό της Φλωρεντίας, όπου μετακόμισαν αυτό το καλοκαίρι.
Με ένα ξέσπασμα από τη γραμμή των 6.75μ. από τους Έρτσεγκ, Αρόγιο και Γκόρντον η «Γαλατά» κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο (33-51), έχοντας 9/14 τρίποντα!
Στην επανάληψη, η Σιένα έτρεξε ένα δικό της επιμέρους σερί 10-2 και μείωσε στους 10 (43-53, 26′), όμως οι Τούρκοι άλλοτε με τον Μαρκοϊσβίλι και άλλοτε με τον Αλντεμίρ διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας (51-63, 30′).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν στη Σιένα να… πιστέψει πως μπορεί να κάνει την ανατροπή, έστω και αν μείωσαν σε 71-78 στο 38′.
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-51, 52-63, 75-84.
ΣΙΕΝΑ: Βιτζιάνο 10, Χάντερ 6, Κούρνοου 2, Ρότσεστι 3, Κάρντερ, Ρες 6, Όρτνερ, Νέλσον 6, Ούντομ, Χάκετ 26, Ίνγκλίς 2, Γκριν 4.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Έρτσεγκ 15, Γκόρντον 18, Μαρκοϊσβίλι 2, Τζαβάι, Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 8, Μάτσβαν, Αρόγιο 21, Γκιουλέρ, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 6, Ντόμερκαντ 11.
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σπουδαία αρχή για Μπάμπεργκ
Σαρωτική ήταν η Μπάμπεργκ στην Γερμανία απέναντι στην Στρασμπούρ, για τον 2ο όμιλο. Οι γηπεδούχοι «διέλυσαν» τους Γάλλους με 84-70 στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της σεζόν 2013-2014. Η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ έβαλε τις βάσεις της νίκης της στο δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο έτρεξε επιμέρους σκορ 27-8! Έκτοτε, η Μπάμπεργκ διατηρούσε με άνεση μια διαφορά που κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα (53-32, 74-56), φτάνοντας εύκολα στο τελικό. Κορυφαίοι για τους Γερμανούς, ο Τζαμάρ Σμιθ με 19π. και ο πρώην παίκτης του Άρη, Αντον Γκαβέλ με 16π. και 6 ασίστ. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εκπληκτική ευστοχία των γηπεδούχων από τα 6,75μ. όπου είχαν 12/24!
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 43-29, 66-45, 84-70.
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Γκόλντσμπερι 6, Σάντερς 5, Ράιτ 4, Σμιντ, Νιούμαν 2, Φορντ 11, Μάρκοτα 2, Τζέικομπσεν 9, Γκαβέλ 16, Σμιθ 19, Ζίρμπες 10.
ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Τουπάνε 2, Ντιότ 12, Λελούπ 5, Λακόμπε 2, Κάμπελ 2, Γκριρ 4, Ντουπόρτ 13, Αμπρομάιτις 5 , Αγίνκα 19, Μέρφι 6.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
1η ημέρα (16-18/10)
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Ναντέρ (Γαλλία) – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μπουντιβέλνικ Κιέβου (Ουκρανία) – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου
Μπάμπεργκ (Γερμανία) – Στρασμπούρ (Γαλλία) 84-70
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία) – Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου
Σιένα (Ιτάλια) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 75-84
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός – Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 21:30
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) – Παναθηναϊκός 21:45
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) – Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η πρώτη καλημέρα του 2026
- Δυο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία κατά τη διάρκεια ρίψεων πυροτεχνημάτων
- Μπακς – Γουίζαρντς 113-114: Ο Αντετοκούνμπο δεν έφτανε και το Μιλγουόκι ηττήθηκε από τους Γουίζαρντς
- Έσπασαν τα ρεκόρ οι συνταξιοδοτήσεις το 2025 – Οι έξι κατηγορίες εργαζομένων
- Γιόγκα: Η στάση που χαρίζει συγκέντρωση και ηρεμία
- Αυστηρότερο το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους – Από πρόστιμα έως απολύσεις
