Απελευθερώθηκαν τρεις εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού στη Συρία
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους έξι εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και ένας σύρος εθελοντής της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, οι οποίοι είχαν απαχθεί την Κυριακή στη Συρία.
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους έξι εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς και ένας σύρος εθελοντής της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, οι οποίοι είχαν απαχθεί την Κυριακή στη Συρία.
«Έχουμε καλά νέα!» είπε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του Ερυθρού Σταυρού σε Εγγύς και Μέση Ανατολή, Ρόμπερτ Μαρντίνι, επιβεβαιώνοντας την είδηση της απελευθέρωσής των εργαζομένων.
Ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter είπε ότι οι εργαζόμενοι που απελευθερώθηκαν είναι καλά στην υγεία τους.
Οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις αφέθηκαν ελεύθεροι στην επαρχία Ιντλίμπ.
Δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τους άλλους τρεις εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι είχαν απαχθεί από ενόπλους στο Σαρακέμπ. Δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις απαγωγές.
«Ασφαλώς αυτού του είδους τα συμβάντα είναι φρικτά διότι προσκόπτουν και θέτουν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις μας στη Συρία» είχε δηλώσει ο Μαρντίνι στη Γενεύη, μερικές ώρες πριν από την απελευθέρωση μελών της ομάδας.
Ο ίδιος επέμεινε ότι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου παραμένει δεσμευμένη στη συνέχιση των επιχειρήσεών της στη Συρία, όπου διανέμει τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα σε εκτοπισμένους αμάχους και προσπαθεί να διακομίζει τραυματίες σε ιατρικές εγκαταστάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442