Αυτοψία για ζημιές σε κτίρια στα Χανιά
Αυτοψία σε κτίρια και υποδομές όπου αναφέρθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά, πραγματοποιούν από το πρωί μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.
Αυτοψία σε κτίρια και υποδομές όπου αναφέρθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά, πραγματοποιούν από το πρωί μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.
Νωρίς το πρωί τα κλιμάκια των μηχανικών βρέθηκαν στην αντιπεριφέρεια Χανίων προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με βαση και τα στοιχεία των αναφορών που υπάρχουν, ενώ οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην περιοχή της Κισάμου και την πόλη των Χανίων.
Από το μικροσκόπιο των μηχανικών θα περάσουν δημόσια κτίρια, υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις ενώ με την ολοκλήρωση των ελέγχων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, θα υπάρχει μια πλήρης αποτύπωση της κατάστασης και θα συνταχθεί τεχνική έκθεση.
Κλειστό και σήμερα, Δευτέρα, παραμένει το φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ η απόφαση για το αν θα λειτουργήσει αύριο αναμένεται απόψε.
Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και σε σχολικές μονάδες των Χανίων όπου οι διευθυντές ανέφεραν ρωγμές, ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλία Ποντικάκη, σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα γίνονται κανονικά.
Ρωγμές έχουν αναφερθεί στο νέο κτίριο του 6ου δημοτικού στα Χανιά, στο 14ο και 16ο δημοτικό σχολείο της πόλης, στο 2ο νηπιαγωγείο Βαμβακοπούλου, το νηπιαγωγείο Παϊδοχωρίου, στο δημοτικό σχολείο Παλαιόχωρας και στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου Περιβολίων.
Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) δόθηκαν διευκρινήσεις, για τη θολότητα του νερού που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές, κυρίως στο δήμο Χανίων. Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ, αρχικά παρατηρήθηκε μικρή θολότητα στο νερό των πηγών της Αγιάς, η οποία διήρκησε περίπου 15 λεπτά, αλλά κυρίως έντονη θολότητα στο αντλούμενο από τις γεωτρήσεις στα Μυλωνιανά, νερό που κυρίως διατίθεται στις περιαστικές περιοχές των Χανίων.
Οι γεωτρήσεις διεκόπησαν για ένα τρίωρο, ήδη όμως οι δύο δεξαμενές στην περιοχή των Μυλωνιανών -χωρητικότητας 11.000 κυβ.μέτρων- είχαν επηρεαστεί και το νερό αυτό κατέληξε στο δίκτυο.
Από τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, είχε ξεθολώσει το νερό των γεωτρήσεων και στο δίκτυο και στις δεξαμενές εισέρχεται καθαρό νερό.
Μέχρις ότου αντικατασταθούν τα 11.000 κυβ.μέτρα που εισήλθαν στο δίκτυο ύδρευσης, αναμένεται να επηρεαστούν οι δημοτικές ενότητες Ακρωτηρίου, Ελευθεριου Βενιζέλου, Θερίσου, Ν. Κυδωνίας και Σούδας, καθώς και οι συνοικίες της Νέας Χώρας και Πασακακίου (οδός Γογονή) της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.
Από την ΔΕΥΑΧ παρακαλούνται οι κάτοικοι, στις οικίες των οποίων θα παρουσιασθεί θολό νερό στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Good Job Nicky: «Έριξα το κλάμα της ζωής μου στο ενδιάμεσο για τη Eurovision»
- Ώρα… Europa League για τον ΠΑΟΚ: Για την ανατροπή κόντρα στη Θέλτα ο Δικέφαλος του βορρά
- Στους δρόμους για τα Τέμπη φοιτητές, μαθητές – Συλλαλητήρια στην Αθήνα, στα Προπύλαια και άλλες πόλεις
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πρόκριση στο Πλζεν
- Κλείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00 το πρωί
- Ξυλάς στο in: Οι σπουδές, η προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και η συνύπαρξη με τον Τσιτσιπά (pics)
- Το ραντεβού Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον – Τι θα συζητήσουν
- «Ιππόκαμπος»: Για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442