Κατά της γαλλικής εμπλοκής σε μία επέμβαση στη Συρία το 68% των Γάλλων
Αντίθετο σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Γαλλίας σε μία στρατιωτική επίθεση στη Συρία δηλώνει το 68% των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Figaro. Μεταξύ των αντιθέτων στην εμπλοκή της Γαλλίας, το 48% δηλώνει ψηφοφόρος της αριστεράς, το 76% του UMP και το 83% του Εθνικού Μετώπου.
Αντίθετο σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Γαλλίας σε μία στρατιωτική επίθεση στη Συρία δηλώνει το 68% των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Figaro.
Στην ερώτηση «θα ήσασταν υπέρ, ή κατά μίας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία;» το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι αντίθετοι σε μία τέτοια δράση, έναντι 45% στις 29 Αυγούστου.
Αυτοί που τάσσονται υπέρ μίας επίθεσης στη Συρία αντιστοιχούν μόλις στο 36%, έναντι 55% στις 29 Αυγούστου.
Μεταξύ εκείνων που τάσσονται κατά της επέμβασης, το 45% ανήκει στην αριστερά, το 75% είναι ψηφοφόροι του κυριότερου κόμματος της δεξιάς αντιπολίτευσης UMP, ενώ το 77% δηλώνει ότι υποστηρίζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.
Στην ερώτηση «εάν υποτεθεί ότι γίνεται μία τέτοια επέμβαση, θα ήσασταν θετικοί σε μία στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας;» το 68% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι». Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 9 μονάδες από το αντίστοιχο της έρευνας στις 29 Αυγούστου. Παράλληλα, όσοι τάσσονται υπέρ μίας γαλλικής εμπλοκής αντιστοιχούν στο 32%, έναντι 41% στα τέλη Αυγούστου.
Μεταξύ των αντιθέτων στην εμπλοκή της Γαλλίας, το 48% δηλώνει ψηφοφόρος της αριστεράς, το 76% του UMP και το 83% του Εθνικού Μετώπου. Στην έρευνα συμμετείχαν 972 ενήλικοι άνω των 18 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
- Πρόστιμα και εισαγωγές για ελλείψεις φαρμάκων – Παραγωγή καινοτόμων θεραπειών σε νοσοκομεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442