Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ο πιο δημοφιλής Ιταλός πολιτικός
Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWG, η οποία παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre. Ο 38χρονος Ρέντσι συγκεντρώνει ποσοστό 50% στον «δείκτη εμπιστοσύνης». Σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 3%.
Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWG, η οποία παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.
Ο 38χρονος Ρέντσι συγκεντρώνει ποσοστό 50% στον «δείκτη εμπιστοσύνης». Σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 3%.
Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ακολουθεί, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του 43%, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, με ποσοστό 40%.
Ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απώλεσε 4 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και το ποσοστό του έπεσε στο 23%.
Ο Μπέπε Γκρίλο, ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη του 21% των Ιταλών.
Ο Ρέντσι έθεσε πρόσφατα υποψηφιότητα για την θέση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, το συνέδριο του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί τον Νοέμβριο κι η επικράτησή του θεωρείται σχεδόν βέβαιη.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας αναμένεται να διεκδικήσει και το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστερής παράταξης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442