Ψηφίσθηκαν οι προαπαιτούμενες δράσεις από την κυπριακή Βουλή
Με 41 θετικές ψήφους έναντι τριών αρνητικών η κυπριακή Bουλή ψήφισε χθες, Πέμπτη, τις προαπαιτούμενες δράσεις που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο είχε προηγηθεί σίριαλ διαβουλεύσεων, καθώς κατά την ψήφιση των 14 μνημονιακών νομοσχεδίων, δύο από αυτά, δεν λάμβαναν το πράσινο φως από το σώμα.
Με 41 θετικές ψήφους έναντι τριών αρνητικών η κυπριακή Bουλή ψήφισε χθες τις προαπαιτούμενες δράσεις που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο είχε προηγηθεί σίριαλ διαβουλεύσεων καθώς κατά την ψήφιση των 14 μνημονιακών νομοσχεδίων, δύο από αυτά, δεν λάμβαναν το πράσινο φως από το σώμα.
Με 22 ψήφους εναντίον και 21 υπέρ, οι περί συνεργατικών εταιρειών και περί αναδιάρθρωσης χρηματοοικονομικών οργανισμών (Ελληνικής Τράπεζας) καταψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής.
Μετά τις 8 χθες το βράδυ και πυρετώδεις διεργασίες στη Βουλή βρέθηκε φόρμουλα προκειμένου να υιοθετηθούν τελικά τα δύο νομοσχέδια.
Το όλο θέμα έκλεισε μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων. Η λύση που προκρίθηκε ήταν οι δύο νόμοι να εισαχθούν ως προτάσεις νόμου, χωρίς αλλαγές στο περιεχόμενό τους.
Οι προτάσεις νόμου κατατέθηκαν με τη στήριξη όλων των κομμάτων, ανατρέποντας πλήρως το αρχικό σκηνικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442