Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνάντηση Βενιζέλου – Αβραμόπουλου για τη Συρία

Συνάντηση Βενιζέλου – Αβραμόπουλου για τη Συρία

Σύσκεψη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πλαίσιο των διεθνών σχεδιασμών για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία έχουν το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε χθες την κατάσταση «εξαιρετικά ανησυχητική» και τόνισε ότι «η χρήση χημικών είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που παραβιάζει αυστηρούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας».

Σύσκεψη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πλαίσιο των διεθνών σχεδιασμών για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία έχουν το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε χθες την κατάσταση «εξαιρετικά ανησυχητική» και τόνισε ότι «η χρήση χημικών είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που παραβιάζει αυστηρούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει προφανώς αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να πετύχουμε τη ‘Γενεύη ΙΙ’, να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή. Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Εν τω μεταξύ, την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία από τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της Συρίας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού από τον πρωθυπουργό» αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του και προσθέτει ότι «η ενημέρωση κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα δέχεται πιέσεις και αιτήματα, ώστε να διευκολύνει τη στρατιωτική επέμβαση».

«Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε ο πρωθυπουργός να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις προθέσεις της κυβέρνησης» καταλήγει στην επιστολή.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κατά της επέμβασης στη Συρία διοργανώνει το ΚΚΕ στις 19:30 σήμερα. Στη συγκέντρωση θα δώσει το παρών ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε χθες με τον πρέσβη της Ρωσίας και εκπροσώπους της πρεσβείας της Κίνας, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν. Την ερχόμενη Τετάρτη ο γγ του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο