
Αναμονή έως 2,5 χρόνια για την επιστροφή ΦΠΑ από το Δημόσιο
Έως και 877 ημέρες χρειάστηκε να περιμενει μία επιχείρηση στη Γουμένισσα Κιλκίς προκειμένου να λάβει από το Δημόσιο την επιστροφή ΦΠΑ. Κατά μέσο όρο, η αναμονή είναι 434 ημέρες, οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμούν είναι 11.296 και το ποσό που δεν έχει αποπληρωθεί ακόμα ανέρχεται σε 1,041 δισ. ευρώ.
Έως και 877 ημέρες χρειάστηκε να περιμενει μία επιχείρηση στη Γουμένισσα Κιλκίς προκειμένου να λάβει από το Δημόσιο την επιστροφή ΦΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Κατά μέσο όρο, η αναμονή είναι 434 ημέρες, οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμούν (στις 16 Αυγούστου) είναι 11.296 και το ποσό που δεν έχει αποπληρωθεί ακόμα ανέρχεται σε 1,041 δισ. ευρώ.
Ο μέσος σταθμισμένος χρόνος αναμονής υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή στις 434 ημέρες, από 550 ημέρες που ήταν στις 9 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ:
– Η εφορία που καθυστερεί περισσότερο την επιστροφή του ΦΠΑ είναι του Κιλκίς (Κιλκίς, Γουμένισσας) με 877 ημέρες και ακολουθεί με 824 ημέρες η ΣΤ’ Θεσσαλονίκης.
– Οι ΔΟΥ με τις περισσότερες αιτήσεις σε αναμονή πάνω από 120 ημέρες ήταν η Πλοίων Πειραιά (944 αιτήσεις), η ΦΑΕ Αθηνών (501) και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (396).
– Η αναμονή ξεπέρασε τις 120 μέρες για 4.733 αιτήσεις.
– Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών ΦΠΑ οφείλει η ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, η οποία καλείται να αποδώσει συνολικά 356,98 εκατ. ευρώ.
– Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι εφορίες Αλεξανδρούπολης (43 ημέρες αναμονής), Πάρου (επίσης 43 ημέρες) και Γρεβενών (50 ημέρες).
– Η μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών σημειώθηκε στις εφορίες Ελευσίνας (ανέβηκε κατά 45 θέσεις στο σχετικό πίνακα των ΔΟΥ), Κομοτηνής (44 θέσεις) και Κηφισιάς (43 θέσεις).
– Αρνητικές μεταβολές καταγράφηκαν στις εφορίες Κιλκίς, Δ’ Πειραιά (72 θέσεις) και Άμφισσας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
- Ο αθέατος πόλεμος μεταξύ των διαιτητών
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442