Το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, η Μήλος, έχει ιδιαίτερο χρώμα και πολλές φυσικές ομορφιές. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Μήλος αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο, καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα από την απώτατη αρχαιότητα προίκισε το νησί με άφθονα πετρώματα και ορυκτά, αλλά και σπάνιους μορφολογικούς σχηματισμούς. Στις μοναδικές δημιουργίες της […]
Το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, η Μήλος, έχει ιδιαίτερο χρώμακαι πολλές φυσικές ομορφιές.
Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η Μήλος αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο, καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα από την απώτατη αρχαιότητα προίκισε το νησί με άφθονα πετρώματα και ορυκτά, αλλά και σπάνιους μορφολογικούς σχηματισμούς.
Στις μοναδικές δημιουργίες της φύσης που συναντούν οι ταξιδιώτες στη Μήλοσυγκαταλέγονται το Σαρακήνικο και ο Παπάφραγκας.
Το Σαρακήνικο, σε απόσταση 5 χλμ Α από την πρωτεύουσατου νησιού, την Πλάκα, είναι μια ακρογιαλιάεξαιρετικής ομορφιάς, με κάτασπρους λείους βράχους, σπηλιές και μικρή αμμουδιά.
Ανατολικότερα, στη βόρεια και πάλι ακτογραμμή της Μήλου, κοντά στον παραθεριστικό οικισμό της Πάχαινας και το φημισμένο αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής, βρίσκεται ο Παπάφραγκας.
Οι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί και τα συνεχόμενα σπηλαιώδη ανοίγματαστις ακτέςτης περιοχής συνθέτουν ένα πραγματικάμοναδικό σύνολο.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.