Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
O Λευκός Οίκος προσπαθεί να διαλύσει το «βαρύ κλίμα» εναντίον του

O Λευκός Οίκος προσπαθεί να διαλύσει το «βαρύ κλίμα» εναντίον του

Να ανακτήσει τον έλεγχο μετά τα προβλήματα που απροσδόκητα προκάλεσαν τρεις υποθέσεις στην Ουάσινγκτον προσπαθεί o Μπαράκ Ομπάμα, περνώντας στην αντεπίθεση μετά την κριτική για τις στοχευμένες φορολογικές «εφόδους» σε συντηρητικές πολιτικές ομάδες, την κυβερνητική «παρέμβαση» στα τηλέφωνα δημοσιογράφων και το θέμα της Βεγγάζης. Ο επικεφαλής της εφορίας αποσύρθηκε, δόθηκαν στη δημοσιότητα έγγραφα για την επίθεση στη Λιβύη και ο Λευκός Οίκος ζήτησε την αναβίωση νομοθετικής πρότασης που προστατεύει το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Να ανακτήσει τον έλεγχο μετά τα προβλήματα που απροσδόκητα προκάλεσαν τρεις υποθέσεις στην Ουάσινγκτον προσπαθεί o Μπαράκ Ομπάμα, περνώντας στην αντεπίθεση μετά την κριτική για τις στοχευμένες φορολογικές «εφόδους» σε συντηρητικές πολιτικές ομάδες, την κυβερνητική «παρέμβαση» στα τηλέφωνα δημοσιογράφων και το θέμα της Βεγγάζης.

Ο επικεφαλής της εφορίας αποσύρθηκε, δόθηκαν στη δημοσιότητα έγγραφα για την επίθεση στη Λιβύη και ο Λευκός Οίκος ζήτησε την αναβίωση νομοθετικής πρότασης που προστατεύει το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Όσον αφορά το ζήτημα της εφορίας, ο Ομπάμα ανακοίνωσε προσωπικά πως ο επίτροπος της IRS Στίβεν Μίλερ υπέβαλε την παραίτηση του στον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Οικονομικών Τζέικομπ Λου.

«Δεν θα ανεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές σε κανένα οργανισμό, αλλά ειδικά στην IRS δεδομένης της δύναμης που διαθέτει και την απήχηση που έχει στην τη ζωή όλων μας» δήλωσε ο Ομπάμα σε σύντομες δηλώσεις- παρατηρήσεις στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα 100 σελίδες e-mail και εσωτερικών σημειωμάτων που αφορούν τις διαβουλεύσεις κυβέρνησης και CIA μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί ότι άργησε να αναγνωρίσει την επίθεση ως τρομοκρατική.

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρέθηκαν εκ νέου κάτω από την έντονη κριτική την περασμένη εβδομάδα, όταν εσωτερικά έγγραφα διέρρευσαν στον Τύπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ρεπουμπλικάνους να ισχυριστούν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να υποβαθμίσει τον τρομοκρατικό «χαρακτήρα» της επίθεσης.

Όσον αφορά τέλος το ζήτημα των τηλεφώνων του Associated Press, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να εξετάσει εκ νέου νομοθετική πρόταση που είχε ναυαγήσει το 2009 και προστατεύει καλύτερα τις δημοσιογραφικές πηγές. Ακόμη πάντως και αυτός ο νόμος δεν θα είχε αλλάξει κάτι στην υπόθεση του AP, καθώς περιέχει επίσης «εξαιρέσεις» για θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο