Σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο υποβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην «Κεντρική Κλινική Αθηνών» ο Δημήτρης Μαυροειδής. Το πρόβλημα του σέντερ του Ολυμπιακού στο γόνατο ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς υπήρχε βλάβη στο χόνδρο και ο μηνίσκος ήταν εκφυλισμένος.

Οι γιατροί του Ολυμπιακού, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και Μανόλης Μυριοκεφαλιτάκης, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να αναπλαστεί ο χόνδρος, αν και σε παρόμοιες καταστάσεις δεν είναι δεδομένη η 100% ίαση και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα στο μέλλον.

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει το αργότερο το πρωί της Πέμπτης. Θα έχει το πόδι του σε αποφόρτιση, θα περπατά δηλαδή με πατερίτσες. Άμεσα θα ξεκινήσει φυσικοθεραπείες. Στις προπονήσεις αναμένεται να επιστρέψει σε διάστημα 1,5 έως 2 μηνών, δηλαδή στις αρχές Μαΐου.

Αυτό σημαίνει πως ο Δημήτρης Μαυροειδής χάνει το υπόλοιπο της Ευρωλίγκας, αφού στην περίπτωση που ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, καταφέρει να φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ της διοργάνωσης, αυτό είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 10-12 Μαΐου στο Λονδίνο. Ουσιαστικά, μόνο τους τελικούς των πλέι οφ στην Α1 θα μπορέσει να προλάβει.

Η απόφαση να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση -αντί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι- ήταν κάτι που ο ίδιος ο παίκτης επιθυμούσε και αποφάσισε, αφού πρώτα συζήτησε με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα. Εξάλλου, ο Μαυροειδής είναι φοιτητής της ιατρικής και γι’ αυτό είχε σαφή άποψη για τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετώπιζε στο γόνατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ