Mardi Gras Νέας Ορλεάνης, μ’ ένα αποκριάτικο μενού στο Breeder Feeder
Κατά την εκδοχή της Νέας Ορλεάνης, Mardi Gras ονομάζεται όλο το διάστημα του τοπικού καρναβαλιού, αλλά και η μέρα που αντιστοιχεί στη δική μας Καθαρά Δευτέρα. Η κουζίνα όμως που την χαρακτηρίζει απέχει πολύ από τις δικές μας συνήθειες!
Κατά την εκδοχή της Νέας Ορλεάνης, Mardi Gras ονομάζεται όλο το διάστημα του τοπικού καρναβαλιού, αλλά και η μέρα που αντιστοιχεί στη δική μας Καθαρά Δευτέρα. Η κουζίνα όμως που την χαρακτηρίζει απέχει πολύ από τις δικές μας συνήθειες!
Οι μέρες που διαρκεί το καρναβάλι περιλαμβάνουν μουσική, παρελάσεις, χορό, και φυσικά φαγητό!
Παραδοσιακά, η Mardi Gras αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για κατανάλωση κρέατος, πριν την νηστεία του Πάσχα και τα φαγητά που ετοιμάζονται αυτή την περίοδο ικανοποιούν και αυτήν την επιθυμία.
Το μενού στο Breeder Feeder, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά φαγητά που σερβίρονται κατά τη διάρκεια της Mardi Gras και εκφράζει την κουλτούρα της Νέας Ορλεάνης με τις Γαλλικές, Ισπανικές, Πορτογαλικές, Ιταλικές, και Αφρικανικές της επιρροές.
Mardi Gras Menu
*** Μπρουσκέτα γαρίδας *** Σούπα με γλυκοπατάτα και chili *** New Orleans coleslaw με κόκκινο λάχανο, καρότο, σέλινο και pecan nuts. Σως με μαγιονέζα, maple syrup και μαύρο πιπέρι *** Jambalaya: stew με γαρίδες, λουκάνικα, πιπεριές και ρύζι *** King Cake: πολύχρωμο καρναβαλικό γλύκισμα της Νέας Ορλεάνης ***
Natachef & Δάφνη Η Natachef και η Δάφνη είναι παιδικές φίλες. Όταν δεν κάνουν μακρινά ταξίδια πειραματίζονται με εξωτικές κουζίνες και ανακαλύπτουν τα προϊόντα της Ελληνικής γης. Ακολουθώντας τη ζεν φιλοσοφία, μαγειρεύουν πάντα με ηρεμία και καλή διάθεση, που μεταφέρεται σαν καλή ενέργεια στις τροφές.