Η Ελλάδα κάλυψε τα δύο τρίτα του δρόμου, λέει ο Γιοργκ Ασμουσεν της ΕΚΤ
Επαίνους αλλά και συστάσεις επαγρύπνησης απευθύνει προς την Ελλάδα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Ο κ. Ασμουσεν δηλώνει ότι η χώρα μας έχει καλύψει τα δύο τρίτα του «μαραθώνιου» αλλά το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί «οικειοποίηση» του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα.
Επαίνους αλλά και συστάσεις επαγρύπνησης απευθύνει προς την Ελλάδα ο Γιοργκ Ασμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο κ. Ασμουσεν δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ότι η χώρα μας έχει καλύψει τα δύο τρίτα του «μαραθώνιου» αλλά το τελευταίο κομμάτι είναι το πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί «οικειοποίηση» του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τα συνδικάτα.
Ο ίδιος εκτιμά ότι αν υπάρξει «προσήλωση στο πρόγραμμα και θετική ετησιοποιημένη από το 2014, τότε είναι πολύ πιθανό ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ να μειωθεί στο 124% το 2020, φτάνοντας έτσι σε βιώσιμα επίπεδα χωρίς την ανάγκη νέου ‘κουρέματος’».
Ο Γιοργκ Ασμουσεν απορρίπτει, τέλος, ως λανθασμένη τη διαμάχη μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης, λέγοντας ότι ναι μεν βραχυπρόθεσμα η δημοσιονομική εξυγίανση είναι αρνητική για την ανάπτυξη, αλλά αφενός είναι επιβεβλημένη και αφετέρου εάν συνοδεύεται από διαρθρωτικές αλλαγές ενισχύει την αναπτυξιακή δυναμική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442