Σιέστα εν πτήσει για τους μισούς πιλότους της Πορτογαλίας
Περισσότεροι από τους μισούς Πορτογάλους πιλότους παραδέχτηκαν σε δημοσκόπηση ότι έχουν κοιμηθεί στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Εννέα στους δέκα (ποσοστό 91%) πιλότους είπαν ότι λόγω κούρασης έχουν κάνει λάθη μέσα στο πιλοτήριο. Και το 53% κοιμήθηκε εν πτήσει.
Περισσότεροι από τους μισούς Πορτογάλους πιλότους παραδέχτηκαν σε δημοσκόπηση ότι έχουν κοιμηθεί στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.
Εννέα στους δέκα (ποσοστό 91%) πιλότους είπαν ότι λόγω κούρασης έχουν κάνει λάθη μέσα στο πιλοτήριο. Και το 53% πήρε κοιμήθηκε εν πτήσει.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το πορτογαλικό ινστιτούτο πολιτικής αεροπορίας INAC και συμμετείχαν 456 πιλότοι.
Ο Νίνιο Κεϊρός, εκπρόσωπος του σωματείου των πιλότων, έκανε λόγο για «ανησυχητικό φαινόμενο».
Σημείωσε ότι τυχόν λάθη των πιλότων μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού στα αεροσκάφη εκτός του κυβερνήτη υπάρχει πάντα και συγκυβερνήτης. Σε συνδυασμό, όμως, με άλλους παράγοντες κινδύνου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα.
Ο Κεϊρός εξέφρασε την ανησυχία του ότι η τροποποίηση των κανονισμών σχετικά με το βαθμό κούρασης των πιλότων που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υποχρεώσει τους πιλότους να εργάζονται για ακόμη περισσότερες ώρες απ’ ότι σήμερα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας