Ολοκαίνουργιος Nick Cave και… «Push The Sky Away»
Τίτλος του άλμπουμ «Push The Sky Away» και περιέχει τραγούδια που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και εκφράζουν ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της μουσικής του Cave, την αξία της θλίψης μέσα από την οποία μπορούμε να ζήσουμε την αληθινή ευτυχία.
Αντανακλούν επίσης την γνώση ότι όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις και η πρόοδος των προηγούμενων αιώνων οδήγησαν στην κοινωνική και περιβαλλοντική αποσύνθεση που μας περιτριγυρίζει. Η επικρατούσα αίσθηση πάντως κατά την ακρόαση δεν είναι της απελπισίας αλλά μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης.
Το “Push The Sky Away” ηχογραφήθηκε σε ένα παλιό κάστρο του 19ου αιώνα στη Βόρεια Γαλλία, με παραγωγό τον Nick Launay.
Η μπάντα έζησε για ένα διάστημα εκεί φτιάχνοντας το album σε μια ομαδική ζωή που βοήθησε και στις ηχογραφήσεις. Η σύνθεση των Bad Seeds αποτελείται από τους Warren Ellis, Jim Sclavunos, Martyn Casey, Thomas Wydler και Conway Savage και είναι μαζί εδώ και δύο δεκαετίες. Ο Barry Adamson – πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος- συμμετέχει σε δύο τραγούδια.
«Το πρωταρχικό μέλημα είναι να παραμείνουν οι Bad Seeds δυνατοί και ζωντανοί. Το νιώθω σαν χρέος, σαν μια αποστολή που πρέπει να εκπληρώσω. Πρόκειται για μια υπόθεση ζωής και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της» Νick Cave.
Το “Push The Sky Away” διαθέτει μια γλυκειά παραξενιά που βασίζεται στην άρνηση να γίνουν αποδεκτά όρια, τόσο στη χρήση των ήχων και των οργάνων, όσο και στους στίχους ή τους πνευματικούς του ορίζοντες.
Περίμένουμε την κυκλοφορία του με μεγάλη ανυπομονησία!
Nick Cave – φωνητικά, πιάνο
Warren Ellis – Βιολί, βιόλα, κιθάρες,πλήκτρα, λούπες, φωνητικά
Martyn Casey – Μπάσο
Thomas Wydler – Ντράμς
Jim Sclavunos – Κρουστά
Conway Savage – Φωνητικά
www.nickcave.com
- Ρύθμιση διαδικτύου: «Πνέει ξανά άνεμος μακαρθισμού;» διερωτάται ο Μπρετόν για τις κυρώσεις των ΗΠΑ
- Ρύθμιση διαδικτύου: Η Γαλλία καταδικάζει «με τον πλέον έντονο τρόπο» τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Μπρετόν
- Ρύθμιση διαδικτύου: Κυρώσεις των ΗΠΑ σε 5 Ευρωπαίους, ανάμεσά τους ο πρώην επίτροπος Μπρετόν
- Γαλλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους Airbus A320 της Vueling λόγω «τεχνικού προβλήματος»
- Υεμένη: Αμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων από τους Χούθι απαιτεί το ΣΑ του ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Η πώληση πετρελαίου επιτρέπει στον Μαδούρο να διατηρηθεί στην εξουσία, λένε οι ΗΠΑ




