Πρόκριση Παγδατή σε ατμόσφαιρα ποδοσφαρικού ντέρμπι
Την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του ΟΠΕΝ Αυστραλίας εξασφάλισε ο Μάρκος Παγδατής, που νίκησε 3-2 σετ (6-7, 7-6, 6-4, 3-6, 6-3) επί του Άλμπερτ Ράμος μ τους ελληνοκυπριακής καταγωγής φιλάθλους να έχουν δημιουργήσει ατμόσφαιρα ποδοσφαρικού ντέρμπι των «αιωνίων»!
Την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του ΟΠΕΝ Αυστραλίας εξασφάλισε ο Μάρκος Παγδατής, που νίκησε 3-2 σετ (6-7, 7-6, 6-4, 3-6, 6-3) επί του Άλμπερτ Ράμος μ τους ελληνοκυπριακής καταγωγής φιλάθλους να έχουν δημιουργήσει ατμόσφαιρα ποδοσφαρικού ντέρμπι των «αιωνίων»!
Ο Κύπριος τενίστας χρειάστηκε 4 ώρες και 15 λεπτά, αλλά και τη συμπαράσταση των συμπατριωτών του, οι οποίοι ήταν ασυνήθιστα… εκδηλωτικοί για αγώνα τένις και χρησιμοποιούσαν υβριστικού περιεχομένου συνθήματα, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού αντιπάλου του. Το Νο 35 στην παγκόσμια κατάταξη έχασε το πρώτο σετ με 7-6, ισοφάρισε με 7-6 στο δεύτερο, πήρε με 6-4 το τρίτο, για να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Ισπανός με δικό του 6-3 στο 4ο σετ. Ο Παγδατής βρήκε, όμως, το ψυχικό σθένος να επιστρέψει, αφού στο τάι μπρέικ ήταν ανώτερος και επικράτησε άνετα με 6-3, χάρη και στην «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Κύπριοι υποστηρικτές του. Στο δεύτερο γύρο, ο 27χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Τατσούμα Ίτο (Νο 84), ο οποίος απέκλεισε τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν (Νο 184) με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 0-6 και 7-5).
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε εύκολα του Γάλλου Πολ-Ανρί Ματιέ (Νο 60) με 3-0 σετ (6-2, 6-4 και 7-5).
Ο «Νόλε», που δεν χρειάστηκε παραπάνω από 102 λεπτά για να πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον Αμερικανό Ράιαν Χάρισον (Νο 62), ο οποίος επικράτησε του Κολομβιανού Σαντιάγκο Ζιράλντο (Νο 64) με 3-1 σετ (2-6, 6-4, 7-5 και 6-4).
Η Μαρία Σαράποβα δεν έχασε ούτε γκέιμ απέναντι στην Ρωσίδα Πούτσκοβα και καθάρισε με 2-0 σετ. Από την άλλη η Βένους Γουίλιαμς είχε εύκολα έργο απέναντι στην Καζάκα, Βοσκομπόεβα και προκρίθηκε με 2-0 (6-1, 6-0). Η Σαμάνθα Στόσουρ βρήκε αντίσταση από την Τσαντ (Ταϊπέι) και δυσκολεύτηκε να πάρει το πρώτο σετ, όπου χρειάστηκε τάι-μπρέικ, αλλά στο δεύτερο επικράτησε άνετα με 6-3. Καλή εκκίνηση είχε και η Κινέζα Να Λι, κόντρα στην Καρατάντσεβα από το Καζακστάν με 6-3, 6-1.
Τα υπόλοιπα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στις γυναίκες στην πρεμιέρα του Αυστραλιανού Όπεν:
Γκέργκες (Γερμανία) – Ντουσέβινα (Ρωσία) 2-1 (7-5,2-6, 6-4), Πλίσκοβα (Τσεχία) – Τζόουνς (Αυστραλία) 2-0 (6-3, 6-2), Κιρστέα (Ρουμανία) – Βαντεβέγκε (Η.Π.Α) 2-0 (6-4, 6-2), Γκοβότσοβα (Ρωσία) – Παρμεντιέ ( Γαλλία) 2-1 (2-6, 6-3, 6-2), Οπράντι (Ελβετία) – Πιρόνκοβα (Βουλγαρία) 2-1 (4-6, 7-5, 6-2), Α. Ραντβάνσα (Πολωνία) – Μπόμπουσιτς (Αυστραλία) 2-0 (7-5, 6-0).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί δεν θα έβγαιναν τα ντέρμπι της Super League με Έλληνες διαιτητές
- Punch: Πώς ένας επτά μηνών μακάκος έγινε παγκόσμιο φαινόμενο
- Βουλή: Ανησυχία για τις εξελίξεις με Ιράν – Να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν θα εμπλακεί, λέει η αντιπολίτευση
- Μουρίνιο: «Αν η ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους αποδειχθεί, η καριέρα του Πρεστιάνι στη Μπενφίκα τελείωσε»
- Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στήνει μια ίντριγκα με πλαστογραφίες και κληρονομιές με πρωταγωνιστή τον Ίαν ΜακΚέλεν
- Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό: Η κλοπή των ράβδων χρυσού στην Κηφισιά αποκάλυψε μια δολοφονία



