Νέο Οικοδομικός Κανονισμός με στόχο την ενίσχυση της οικοδομής
Στην ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος ως προς τη χωροταξία και την πολεοδόμηση, προσβλέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την υπογραφή της εγκυκλίου «Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών για την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού», από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη.
Στην ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος ως προς τη χωροταξία και την πολεοδόμηση, προσβλέπει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την υπογραφή της εγκυκλίου «Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών για την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού», από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη.
Ειδικότερα, με την εγκύκλιο αυτή το υπουργείο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, στοχεύει στην ασφάλεια δικαίου για όλους τους πολίτες, δεδομένου ότι με την εφαρμογή της θα αποφευχθούν φαινόμενα αποσπασματικών και κατά περίπτωση ερμηνειών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού από τις κατά τόπους υπηρεσίες δόμησης.
Σημειώνεται δε, ότι η συγγραφή των περιεχομένων της εγκυκλίου έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οι Σύλλογοι Διπλωματούχων Μηχανικών (ΣΠΜΕ, ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, ΠΣΔΜΗ, ΠΣΔΑΤΜ) και η Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).
Τέλος, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, από την εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ) του 1985, δεν έχει υλοποιηθεί αντίστοιχου εύρους και μεγέθους πρωτοβουλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442