Ένα βήμα πίσω κάνει ο Κοπέ στο αίτημα για νέα ψηφοφορία στο UMP
Μετά την παρέμβαση του Νικολά Σαρκοζί και την δημόσια «παρότρυνση» ενός στενού συνεργάτη του, ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στην γαλλική δεξιά Ζαν Φρανσουά Κοπέ αποφάσισε να μην τραβήξει την υπόθεση στα άκρα: Στο αίτημα του αντιπάλου του Φρανσουά Φιγιόν για νέα ψηφοφορία στο UMP άμεσα, αντιπρότεινε να ξανατεθεί το ζήτημα για το 2014. Από την πλευρά του, ο Φιγιόν επιμένει, αλλά αποδέχεται συνάντηση συνεργατών των δύο πλευρών, που ορίστηκε για τη Δευτέρα.
Μετά την παρέμβαση του Νικολά Σαρκοζί και την δημόσια «παρότρυνση» ενός στενού συνεργάτη του, ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στην γαλλική δεξιά Ζαν Φρανσουά Κοπέ αποφάσισε να μην τραβήξει την υπόθεση στα άκρα: Στο αίτημα του αντιπάλου του Φρανσουά Φιγιόν για νέα ψηφοφορία στο UMP άμεσα, αντιπρότεινε να ξανατεθεί το ζήτημα για το 2014. Από την πλευρά του, ο Φιγιόν επιμένει, αλλά αποδέχεται συνάντηση συνεργατών των δύο πλευρών, που ορίστηκε για τη Δευτέρα.
Ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ φαίνεται πως άλλαξε στάση -καθώς μέχρι τώρα απέρριπτε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναμέτρησης- μετά τη δήλωση του Νικολά Σαρκοζί που ζήτησε από τους δύο διεκδικητές να βρουν μια λύση «πριν από την Τρίτη», απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δηλώσει δημοσίως ότι είναι και οι δύο τους ακατάλληλοι για την προεδρία.
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κοπέ, Λικ Σατέλ, τάχθηκε την Κυριακή υπέρ νέας ψηφοφορίας, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος.
Σε αυτό το κλίμα, ο Κοπέ πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2013- για το εάν χρειάζονται αλλαγές στο καταστατικό και για το εάν πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Ο Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση αυτή, επιμένοντας στην άμεση επανάληψη της ψηφοφορίας, ωστόσο στην ανακοίνωσή του αφήνει ένα «παράθυρο» για συμβιβασμό, καθώς εκφράζει την ικανοποίησή του «για την συναίνεση σχετικά με την ανάγκη μιας νέας ψηφοφορία, προκειμένου να δοθεί ο λόγος στα μέλη του UMP και να βγει το κίνημα από το αδιέξοδο».
Μάλιστα, η προσπάθεια για συμβιβασμό θα αρχίσει τη Δευτέρα, καθώς όπως δήλωσε ο Φιγιόν: «Οι συνεργάτες μου είναι έτοιμοι από αύριο, Δευτέρα να συναντηθούν με εκείνους του Ζαν Φρανσουά Κοπέ για να εξετάσουν από κοινού το πώς θα γίνουν όλα αυτά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112 – Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442