Τρίτος Θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες στην Κίνα
Ένας μεσήλικας Θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε την Τρίτη έξω από αστυνομικό τμήμα στην κομητεία Σιαχέ της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα. Πρόκειται για τον τρίτο Θιβετιανό που αυτοπυρπολείται στη χώρα μέσα στις τέσσερις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν Θιβετιανοί εξόριστοι. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και Θιβετιανών ξέσπασαν όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να πάρουν το πτώμα του άνδρα που αυτοπυρπολήθηκε.
Ένας μεσήλικας Θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε την Τρίτη έξω από αστυνομικό τμήμα στην κομητεία Σιαχέ της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα. Πρόκειται για τον τρίτο Θιβετιανό που αυτοπυρπολείται στη χώρα μέσα στις τέσσερις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν Θιβετιανοί εξόριστοι.
Περαστικοί Θιβετιανοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία που προσπάθησε να πάρει το πτώμα του άγνωστου ντόπιου, μετά την αυτοπυρπόλησή του γύρω στις 16:00 μ.μ. (11:00 ώρα Ελλάδας) στο Σιαχέ, που στη γλώσσα του Θιβέτ ονομάζεται Σανγκτσού, ανέφεραν στους ιστότοπούς τους η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ και η εφημερίδα Φωνή του Θιβέτ που έχει την έδρα της στην Ινδία.
Οι τοπικές αρχές ανέπτυξαν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και διέκοψαν τις τηλεπικοινωνίες.
Το επεισόδιο δεν αναφέρθηκε αμέσως από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι τη Δευτέρα αυτοπυρπολήθηκε στην μονή Λαμπράνγκ, κοντά στο Σιαχέ, ένας 63χρονος Θιβετιανός βοσκός.
Το Σάββατο είχε αυτοπυρποληθεί ένας 27χρονος Θιβετιανός έξω από τη μονή Μπόρα στο Σιαχέ.
Περίπου 60 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί τα δύο τελευταία χρόνια, διαμαρτυρόμενοι για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.