Ισχυρά κέρδη 2,68% οδήγησαν το Χρηματιστήριο σε νέα υψηλά 13 μηνών
Σε νέα υψηλά 13 μηνών έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν κλείδωμα του πακέτου μέτρων άμεσα, που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 894,01 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,68%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 910,99 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 4,63%.
Σε νέα υψηλά 13 μηνών έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν κλείδωμα του πακέτου μέτρων άμεσα, που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 894,01 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,68%.
Ενδοσυνεδριακά η αγορά διέσπασε ανοδικά και τα επίπεδα των 900 μονάδων και βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2011.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 910,99 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 4,63%.
Ο όγκος των συναλλαγών σημείωσε σημαντική αύξηση και η αξία τους ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 134,285 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,13%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+9,66%), των Τραπεζών (+6,85%), των Ταξιδιών (+5,75%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,43%).
Αντιθέτως απώλειες παρουσίασαν μόνο οι δείκτες των Κατασκευών (-0,73 %) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,26%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Cyprus Popular Bank (+28,89%), της Κύπρου (+16,62%), της MIG (+7,48%), του ΟΠΑΠ (+7,22%), της Alpha Bank (+7,01%), της Eurobank (+5,56%), της Εθνικής (+5,22%) και της ΔΕΗ (+5,02%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν μόνο οι μετοχές της Τιτάν (-1,77%) και του ΟΤΕ (-0,26%).
Ανοδικά κινήθηκαν 118 μετοχές, 51 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Cyprus Popular Bank +28,89%, ΑΝΕΚ(κο) +28,89%, Pasal +27,07%, Βαρβαρέσος +20,00% και Elbisco+ 20,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Logismos -26,67%, PC Systems -20,00%, Τηλέτυπος -19,76% και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -14,89%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη – Στόχος διερχόμενο ΙΧ στη λεωφόρο Μαραθώνος -Βρέθηκαν κάλυκες
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442