
Μετ’ εμποδίων ξεκινά τη Δευτέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Ξεκινά από τη Δευτέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές που εκτιμάται ότι θα κινούνται μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα έντονες είναι οι αντιδράσεις των βενζινοπωλών που απειλούν ότι δεν θα παραλαμβάνουν πετρέλαιο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης. Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση για το επίδομα θέρμανσης.
Ξεκινά από τη Δευτέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές που εκτιμάται ότι θα κινούνται μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ το λίτρο.
Την ίδια ώρα έντονες είναι οι αντιδράσεις των βενζινοπωλών που απειλούν ότι δεν θα παραλαμβάνουν πετρέλαιο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης, δηλαδή στα διυλιστήρια και στις εταιρείες, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Το αίτημά τους αυτό μετέφεραν την Τετάρτη στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που τους απάντησε ότι το βλέπει θετικά, αλλά επειδή είναι συναρμοδιότητα και άλλων υπουργών (των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης Ι. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη), υποσχέθηκε να συναντηθεί εκ νέου με τους πρατηριούχους την Παρασκευή.
Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, δεν έχει ακόμη εκδώσει απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, ούτε έχει δημιουργήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή που θα υποστηρίζει τις επιστροφές φόρου σε όσους καταναλωτές τις δικαιούνται με βάση εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442