Νωρίς νωρίς το ντέρμπι, 2η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, ωστόσο έχει ήδη γίνει γνωστό το πρώτο ραντεβού των «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στη 2η αγωνιστική (14 ή 15 Οκτωβρίου) και το ματς στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί στις 26 ή 27 Ιανουαρίου. Η πρεμιέρα της περιόδου θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση προηγήθηκαν οι βραβεύσεις της περασμένης σεζόν με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην κάνει τελικά την εμφανισή του. Διαβάστε τι δήλωσαν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Μάνος Παπαδόπουλος και τα μέλη της καλύτερης περυσινής πεντάδας. Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα...
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, ωστόσο έχει ήδη γίνει γνωστό το πρώτο ραντεβού των «αιωνίων».
Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στη 2η αγωνιστική (14 ή 15 Οκτωβρίου) και το ματς στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί στις 26 ή 27 Ιανουαρίου.
Η πρεμιέρα της περιόδου θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου και οι πρώτες αναμετρήσεις είναι οι εξής:
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Άρης-Παναθηναϊκός
Κολοσσός-ΑΓΟΡ
Περιστέρι-Πανελευσινιακός
ΚΑΟΔ-Πανιώνιος
Καβάλα-Ηλυσιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Απόλλωνας Πατρών
- Κάντε κλικ για να δείτε το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα
Η απουσία του Ίβκοβιτς, η χαρά του Αγγελόπουλου και η ευχή του Παπαδόπουλου
Στην εκδήλωση της κλήρωσης προηγήθηκαν οι βραβεύσεις της περασμένης σεζόν με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην κάνει τελικά την εμφανισή του, λόγω πρόοπτου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση η πιο πολυπληθής. Είμαι περήφανος που είμαι 39 ετών πρωταθλητής Ευρώπης. Θυμήθηκα ότι στη Ρώμη ήμασταν στο πάνω διάζωμα ως οπαδοί. Είμαστε εδώ να θυμώνουμε, να γελάμε, να χαιρόμαστε, να στεναχωριόμαστε. Θα μείνουμε εδώ για όσο αντέξουμε. Μ’ αρέσει που βλέπω ανθρώπους και παίκτες από τον “αντίπαλο” στρατόπεδο. Δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα χωρίς αυτή την κόντρα».
Ο Μάνος Παπαδόπουλος εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό στην βράβευση των «πρασίνων» ως Κυπελλούχοι 2012: «Βλέπω πολύ κόσμο μετά από χρόνια. Εύχομαι να έχουμε καλό πρωτάθλημα με πολύ θέαμα. Να ευχαριστηθεί το μπάσκετ ο κόσμος και φυσικά να κερδίσει το πρωτάθλημα ο καλύτερος».
Ο καλύτερος νέος παίκτης του περσινού πρωταθλήματος, ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: «Καλησπέρα και από μένα. Καλή σεζόν σε όλους και με υγεία πάνω από όλα. Ευχαριστώ όλο το τεχνικό τιμ, τους συμπαίκτες μου και όσους με βοήθησαν. Ευχαριστώ για όλα τα υπέροχα που περάσαμε μαζί και ελπίζω να ζήσουμε κάτι ανάλογο και φέτος».
Ο πιο βελτιωμένος παίκτης της περσινής σεζόν ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ ένα καλό πρωτάθλημα. Οι ατομικές διακρίσεις έρχονται μέσα από την ομάδα και η ομάδα είναι αυτό που μένει στο τέλος. Το Κύπελλο το πρωτάθλημα και γενικά ό,τι έρχεται μέσα από συνεργασίας με τους συμπαίκτες σου»
Ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς ακόμη ένας παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τζόι Ντόρσεϊ, είπε: «θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό που με έφερε εδώ. Είναι ομαδική δουλειά και όχι ατομική. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου»
Μέλος της καλύτερης πεντάδας της μπάσκετ League ΟΠΑΠ ήταν και ο Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός σέντερ, πρώην του Παναθηναϊκού και νυν της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπως ήταν λογικό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί καθώς έχει υποχρεώσεις με την τουρκική ομάδα.
Την απονομή στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, επίσης μέλος της καλύτερης 5άδας έκανει ο ΓΓ της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, με τον Έλληνα γκαρντ να μην κάνει κάποια δήλωση.
Τέλος ο MVP του περσινού πρωταθλήματος, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Τα παράσημα ανήκουν σε όλους. Παίκτες, προπονητές, φιλάθλους, γιατρούς, τον υπεύθυνο Τύπου, τους φυσιοθεραπευτές. Ελπίζω να κρατήσουμε ψηλά το μπάσκετ. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα και πολλά παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με αυτό και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».
Το βραβείο ήθους για την περσινή σεζόν μοιράστηκαν τέσσερις ομάδες. Ο λόγος για Καβάλα, Ίκαρο Καλλιθέας, Κολοσσό Ρόδου και ΚΑΟΔ.
* Να σημειωθεί ότι κατά τη διάκρεια της εκδήλωσης υπήρξε ένταση από εργαζόμενους του ΟΠΑΠ που μπήκαν στην αίθουσα με ένα πανό για να εκφράσουν την αντίθεση του στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;
- Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Χριστουγέννων – Πότε θα πληρωθεί
- Κίνδυνος απάτης με email από το υπουργείο Ανάπτυξης
- Ανισότητα: Ζούμε στην εποχή που μόλις το 0,001% κατέχει τριπλάσιο πλούτο από το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας
- Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για το αβέβαιο μέλλον του στους Μπακς…
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας


