
Στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας
Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα, Παρασκευή, οι επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να εξετάσουν το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και να ελέγξουν εάν υλοποιούνται τα προαπαιτούμενα για την έγκριση της δόσης των 31 δισ. ευρώ. Οι συναντήσεις της τρόικας αρχίζουν το απόγευμα της Κυριακής με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ενώ με τον πρωθυπουργό θα συναντηθούν το πρωί της Δευτέρας. Η έκθεση αξιολόγησης θα τεθεί υπόψη του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα, Παρασκευή, οι επικεφαλής της τρόικας. Οι Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον για μια εβδομάδα έως τις 13 Σεπτεμβρίου.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας θα έχουν την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα την Κυριακή στις 16:00, ενώ θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις στα άλλα υπουργεία.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την τρόικα τη Δευτέρα στις 11.45 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων.
Η τρόικα θα ενημερωθεί το Σάββατο από τα τεχνικά κλιμάκια για τα ευρήματα των επιτόπιων ελέγχων και ειδικά για το σχέδιο περικοπής δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ενώ θα εξετάσει και κάποιες άλλες προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να διευθετήσει η κυβέρνηση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα έχει εγείρει ενστάσεις για το 18% των παρεμβάσεων του πακέτου περικοπών, ήτοι για μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντικαταστήσει με ισοδύναμα.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών τους στην Αθήνα τα κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος την οποία θα θέσουν υπόψη του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.
Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα λάβει μια πρόγευση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία από την τρόικα κατά το άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας την επόμενη Παρασκευή.
Σημειώνεται πως οι επικεφαλής της τρόικας είχαν αποχωρήσει στις 5 Αυγούστου από την Αθήνα ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο επαφών με την κυβέρνηση.
Η πρώτη αυτή επίσκεψη είχε επικεντρωθεί στις οικονομικές πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, στην εξασφάλιση μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής θέσης και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είχαν σε κοινή τους ανακοίνωση χαρακτηρίσει παραγωγικές τις συζητήσεις αυτές σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος και είχαν επισημάνει πως υπήρξε γενική συμφωνία για την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)



![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442