Η Grexit θα ήταν πιο δαπανηρή από την παραμονή, επισημαίνει Γερμανός οικονομολόγος
Τη θέση πως οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα στοίχιζαν περισσότερο από τις προσπάθειες να διατηρηθεί η χώρα στο ευρώ, διατυπώνει ο Γερμανός οικονομολόγος, Μίχαελ Χιούτερ. Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα. Κατά την άποψή του, η Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία.
Τη θέση πως οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα στοίχιζαν περισσότερο από τις προσπάθειες να διατηρηθεί η χώρα στο ευρώ, διατυπώνει ο Γερμανός οικονομολόγος, Μίχαελ Χιούτερ από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας.
Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, καταρχήν χαιρετίζει το γεγονός ότι η Αθήνα έχει μειώσει τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 17%.
Ωστόσο, τονίζει πως θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα να της δοθεί περισσότερος χρόνος, καθώς δεν έχει νόημα να στέλνεται κάθε τέσσερις μήνες στην Ελλάδα η τρόικα για να διαπιστώσει πως τα πράγματα δεν προχωρούν όπως αναμένεται.
Κατά την άποψή του η Ελλάδα χρειάζεται σε χρόνο τουλάχιστον μία δεκαετία.
Τονίζει ότι η Γερμανία είναι χάρη στα χαμηλά επιτόκια των ομολόγων, η μερικώς κερδισμένη από την κρίση χρέους, ενώ αυξάνουν τα έσοδα από φόρους λόγω της οικονομικής άνθησης.
Πάντως, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι και η Γερμανία χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα μεταρρυθμιστικής πολιτικής.
Ο Χιούτερ υπογραμμίζει ότι η γερμανική οικονομία θα γνωρίσει σαφή εξασθένηση, ωστόσο, το 2012 θα σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης 1%, ενώ το γερμανικό οικονομικό μοντέλο φαίνεται να λειτουργεί σε μοναδικούς ρυθμούς.
Στην Ευρώπη, όπως λέει, εκτός από τη Γερμανία, μόνο η Αυστρία εξακολουθεί να έχει ισχυρή βιομηχανία προσανατολισμένη στις εξαγωγές, ενώ η Γαλλία και η Βρετανία δεν διαθέτουν πλέον τέτοιου είδους βιομηχανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442