Αποζημιώσεις 590 εκατ.δολαρίων θα καταβάλει η Citigroup για «ψευδείς πληροφορίες»
Ο τραπεζικός όμιλος Citigroup πρόκειται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 590 εκατ. δολαρίων προκειμένου να δοθεί συναινετικά τέλος στην συλλογική αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον της πρώην μέτοχοί της, κατηγορώντας την τράπεζα πως τους είχε διοχετεύσει ψευδείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.
Ο τραπεζικός όμιλος Citigroup πρόκειται να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 590 εκατ. δολαρίων προκειμένου να δοθεί συναινετικά τέλος στην συλλογική αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον της πρώην μέτοχοί της, κατηγορώντας την τράπεζα πως τους είχε διοχετεύσει ψευδείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.
Χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες, η τράπεζα τονίζει πως κατηγορείται από μερίδα επενδυτών, που είχαν αποκτήσει μετοχές της κατά το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2007 και Απριλίου 2008, οι οποίοι ισχυρίζονται πως «παραπλανητικά παρασύρθηκαν σε λάθη» εξαιτίας ανακοινώσεων της τράπεζας.
Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Κirby ΜcInerney (KM), που εκπροσωπεί τους μηνυτές, η τράπεζα και ορισμένα διοικητικά της στελέχη είχαν διοχετεύσει ψευδείς ή παραπλανητικές, πληροφορίες στους κατόχους μετοχών της αναφορικά με την έκθεσή της σε ορισμένα «τοξικά» σύνθετα παράγωγα χρηματοοικονομικών προϊόντων (CDO), ιδίως όσων σχετίζονταν με τα μεγάλης επικινδυνότητας στεγαστικά δάνεια (subprimes).
«Οι κατηγορούμενοι ήσαν ενήμεροι για τη σπουδαιότητα των CDO που κατείχε η Citigroup και τις δικές τους απώλειες, προτού δημοσιευθούν τα προβλήματα και η αποκάλυψη της έκθεσης της Citigroup στα CDO προκάλεσε πτώση της μετοχής», εξηγούν οι συνήγοροι των μετόχων.
Η Citigroup επανέλαβε πως «διαψεύδει τις κατηγορίες», διευκρινίζοντας πως συνέπραξε στη συμφωνία απλώς και μόνον «για να εκμηδενίσει τις αβεβαιότητες, τις αμοιβές και τα έξοδα», που σχετίζονται με την δίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
- Απάντηση Χαρίτση σε Τσίπρα: «Λαϊκό Μέτωπο του ενός δεν υπήρξε ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442