«Ανοησία» η προσγείωση πτήσης της Air France στη Συρία λέει ο Γάλλος ΥπΕξ
Την οργή του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, προκάλεσε η εξ ανάγκης προσγείωση αεροσκάφους της Air France στη Δαμασκό καθώς το πλήρωμα αναγκάστηκε να... καταφύγει στους επιβάτες ρωτώντας τους πόσα μετρητά είχαν μαζί τους προκειμένου να ανεφοδιαστεί το αεροπλάνο με καύσιμα, καθώς οι συριακές αρχές αρνούνταν να δεχθούν πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
Την οργή του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, προκάλεσε η εξ ανάγκης προσγείωση αεροσκάφους της Air France στη Δαμασκό καθώς το πλήρωμα αναγκάστηκε να… καταφύγει στους επιβάτες ρωτώντας τους πόσα μετρητά είχαν μαζί τους προκειμένου να ανεφοδιαστεί το αεροπλάνο με καύσιμα, καθώς οι συριακές αρχές αρνούνταν να δεχθούν πληρωμή με πιστωτική κάρτα.
Το ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Δαμασκό έβαλε τους επιβάτες σε κίνδυνο, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη και αποκάλυψε (χωρίς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες) ότι σε αυτό βρίσκονταν Λιβανέζοι καταζητούμενοι από τη Συρία.
Ο υπουργός παραδέχτηκε μεν ότι υπήρχαν τεχνικά προβλήματα που δυσκόλευαν τη λήψη των αποφάσεων, ήταν όμως αυστηρός με την απόφαση των πιλότων να προσγειωθούν στη Δαμασκό.
«Επρόκειτο για ανοησία» είπε και πρόσθεσε ότι «η απόφαση δεν ήταν και η καλύτερη και το διατυπώνω αυτό αρκετά διπλωματικά».
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Βηρυτός, ωστόσο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία καθώς εξαιτίας διαδηλώσεων σιιτών (μετά την απαγωγή μέλους σιιτικής οργάνωσης στη Συρία) ήταν αδύνατον να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου.
Κατά την προσγείωσή του στη συριακή πρωτεύουσα, το πλήρωμα ενημερώθηκε πως δεν γίνονται δεκτές πληρωμές με πιστωτική κάρτα, αλλά μόνο με μετρητά, τόνισε εκπρόσωπος της Air France.
Προληπτικά το πλήρωμα ρώτησε πόσα χρήματα είχαν σε μετρητά μαζί τους οι επιβάτες, προκειμένου να πληρώσουν τα καύσιμα. Αυτό επιτρέπεται βάσει το γαλλικού κώδικα πολιτικής αεροπορίας.
Ωστόσο, η εταιρεία κατόρθωσε τελικά να πληρώσει τον λογαριασμό χωρίς να «δανειστεί» χρήματα από τους επιβάτες, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τρόπο πληρωμής και το απαιτούμενο ποσό.
Η Air France έχει σταματήσει τις πτήσεις της προς τη Δαμασκό από τον Μάρτιο, λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη χώρα και εξαιτίας της επιδείνωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται σήμερα τα φερόμενα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος από τη Βόρεια Ελλάδα
- Oι οθόνες, τα παιδιά, το Toy Story: Ο Τομ Χανκς τρομάζει με την «μπλε λάμψη από τα κινητά στα παιδικά δωμάτια»
- Ο Φλικ λέει το «ναι» για Μπερνάρντο Σίλβα
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή σήμερα ο 41χρονος – Οι ισχυρισμοί και το σκηνοθετημένο έγκλημα
- Στο έλεος του καιρού: Απρόσιτος ο κλιματισμός για εκατομμύρια Ευρωπαίους – Η Ελλάδα στο κόκκινο
- Ο Γιώργος Σαμπάνης στο Θέατρο Άλσος
- ΠΑΣΟΚ: Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Ανδρουλάκης – Η ενόχληση για Δούκα και οι αιχμές κατά Τσίπρα
- Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και όχι αυτή που φαντάζει «ριζοσπαστική» με βάση το «αριστερόμετρο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442