Βελτιώνεται η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Κανάρια Νησιά
Η πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 4.000 εκτάρια βλάστησης στη μικρή νήσο Λα Γόμερα στις Κανάριες Νήσους έχει αρχίσει να υποχωρεί, επιτρέποντας την επιστροφή μεγάλου μέρους των κατοίκων που είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, αφήνοντας όμως πίσω της μεγάλα απανθρακωμένα κομμάτια γης.
Η πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 4.000 εκτάρια βλάστησης στη μικρή νήσο Λα Γόμερα στις Κανάριες Νήσους έχει αρχίσει να υποχωρεί, επιτρέποντας την επιστροφή μεγάλου μέρους των κατοίκων που είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, αφήνοντας όμως πίσω της μεγάλα απανθρακωμένα κομμάτια γης.
Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στο νοτιοδυτικό τμήμα της νήσου στάθηκε δυνατόν να επιστρέψουν στις κοινότητές τους για να αντικρίσουν κατεστραμμένες τις καλλιέργειές τους, και ορισμένοι τα σπίτια τους απανθρακωμένα.
Από την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές του Αρχιπελάγους των Καναρίων δεν σταματούν να ζητούν συμπληρωματικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου και αφού τέθηκε υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, λόγω του καύσωνα, των ανέμων και της έλλειψης υγρασίας.
Μετά την άφιξη ενισχύσεων, 14 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν στα μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ δύο από αυτά έφθασαν από το Μαρόκο.
Έπειτα από τριήμερη σκληρή μάχη με τις φλόγες, οι υπηρεσίες κατάσβεσης εκφράζουν την Τρίτη αισιοδοξία, καθώς οι άνεμοι άλλαξαν διεύθυνση, διευκολύνοντας το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι πυροσβέστες ελπίζουν επίσης και σε μείωση των υψηλών θερμοκρασιών.
Συνολικά, 4.000 εκτάρια απανθρακώθηκαν, σε μεγάλο τμήμα τους στον φυσικό δρυμό του Γκαραχονάι, ένα οικολογικό πάρκο που έχει χαρακτηριστεί Παγκόσμια Κληρονομιά από την UNESCO και φιλοξενεί πολλά σημαντικά ενδημικά φυτικά είδη, που θυμίζουν τα υποτροπικά δάση της τριταίας εποχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442