Οι ομάδες και οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 έχουν φύγει για διακοπές, όμως η Pirelli φαίνεται πως «δουλεύει» ακόμη. Η Ιταλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές των ελαστικών, που θα διαθέσει στις ομάδες στους τρεις επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος, τα Grand Prix του Βελγίου (Spa – Francorchamps), της Ιταλίας (Monza) και της Σιγκαπούρης ( νυχτερινό στους δρόμους του λιμανιού της πόλης).
Για το Spa και τη Monza η επιλογή είναι κοινή. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τη σκληρή (ασημί διακριτικά) και τη μεσαία (λευκά διακριτικά) γόμα της Pirelli. Σύμφωνα με τους μηχανικούς η επιλογή αυτή έγινε, γιατί στα δύο αυτά circuit τα μονοθέσια αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και συνεπάγονται μεγάλες απαιτήσεις από τα ελαστικά.
Αντίθετα, για τη Σιγκαπούρη η επιλογή είναι η μαλακή (κίτρινα διακριτικά) και η πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά) γόμα, καθώς πρόκειται για διαδρομή σε δρόμο πόλης και η μέγιστη πρόσφυση είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
Κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του για όλο το 3ήμερο 6 σετ από τη σκληρότερη από τις δύο γόμες και 5 σετ από τη πιο μαλακή, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο επιλέξει.
Επίσης, σε κάθε οδηγό θα δοθούν 4 σετ ενδιάμεσων και 3 σετ βρόχινων ελαστικών, που είναι πολύ πιθανό ότι ειδικά στο Βέλγιο θα χρειαστούν.