Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομική ακαδημία στην Υεμένη

Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομική ακαδημία στην Υεμένη

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη στην αστυνομική ακαδημία της Σαναά, έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη στην αστυνομική ακαδημία της Σαναά, έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που οι δόκιμοι αποχωρούσαν από τη σχολή, μετά το πέρας των μαθημάτων.

«Έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι αναμένεται ο τελικός απολογισμός να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Άλλη πηγή υποστήριξε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο που ανατινάχτηκε ανάμεσα στους δόκιμους.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο σημείο μιας άλλης επίθεσης αυτοκτονίας, στις 21 Μαΐου, από την οποία σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι.

Τότε καμικάζι ανατινάχτηκε μέσα στο πλήθος των στρατιωτών που ετοιμάζονταν να παρελάσουν, τιμώντας την επέτειο από την ένωση της Υεμένης.

Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Υποστηρικτές της Σαρία, όπως αποκαλείται η οργάνωση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο